Planurile de investiții ale OMV Petrom pentru 2015, modificate după scăderea preţurilor la ţiței

de Alexandru Ion , 06 noiembrie 2014 - stire actualizata la ora 10:12, 06 noiembrie 2014
Planurile de investiții ale OMV Petrom pentru 2015, modificate după scăderea preţurilor la ţiței

Planurile de investiții ale OMV Petrom pentru 2015 vor fi modificate pe fondul scăderii preţurilor la ţiţei și din cauza condiţiilor mai puțin favorabile din piaţă și cu volatilitate ridicată, a anunţat joi compania.

"Planurile de investiții și țintele de producție pentru anul 2014 ale OMV Petrom rămân în mare măsură neschimbate. În condițiile scăderii recente a prețurilor la țiței, am început un proces de revizuire a proiectelor noastre de investiții", se arată într-un comunicat al companiei transmis joi Bursei de Valori București, scrie Mediafax.

Noile planuri pentru 2015 vor fi anunțate în luna februarie.

OMV Petrom a alocat pentru 2014 un buget de investiții de peste 1,3 miliarde de euro, din care aproximativ 85% dedicat proiectelor de explotare și producție a hidrocarburilor.

Potrivit companiei, creșterea accizei pe carburanți, introdusă de Guvern la începutul acestui an, sporește presiunea asupra volumelor din activitatea de marketing din România. De asemenea, impozitul de construcții speciale creează dificultăți în privința investițiilor din sectorul de țiței și gaze.

"Anticipăm discuții cu autoritățile române în vederea obținerii unui cadru fiscal și de reglementare stabil pe termen lung și favorabil investițiilor, discuții care vor aborda sistemul de impozitare a hidrocarburilor și taxele nou introduse", se mai arată în comunicat.

OMV Petrom este controlat de grupul austriac de petrol și gaze OMV.

Cotaţiile petrolului au atins în noiembrie noi minime ale ultimilor ani, mai scrie Mediafax.

Astfel, cotaţia petrolului Brent, de referinţă la Londra, a scăzut la cel mai redus nivel după octombrie 2010, iar cel al petrolului WTI, de referinţă la New York, la minimul ultimilor trei ani, după ce Arabia Saudită a modificat preţurile ţiţeiului livrat în SUA şi Asia.

OMV Petrom arată că în trimestrul al treilea al anului în curs preţul mediu Ural s-a plasat la 100,9 dolari pe baril, în scădere cu 9% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013, şi că preţul mediu realizat la ţiţei a scăzut, de asemenea, cu 8%, la 89,7 dolari pe baril.

Comentarii

  • Mircea

    23 noiembrie 2014 23:21

    AFARĂ cu OMV ! Nu avem nevoie de acești investitori - au investit 500 mil si au cîștigat de cel puțin 10 ori mai mult. Gata, au trecut 10 ani - stop contract și să plece !!!

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design