8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialGroupama Asigurări, printre finanțatorii proiectelor Energomontaj

Groupama Asigurări, printre finanțatorii proiectelor Energomontaj

Energomontaj, cu activităţi în construcţia şi montajul de utilaje pentru centralele termo, hidro şi nuclear-electrice, a obţinut un credit sindicalizat de 145 milioane lei de la Allianz Ţiriac Asigurări, Banca Românească, Bancpost şi Groupama Asigurări, cu BRD în calitate de aranjor principal.

Fondurile atrase vor fi utilizate de Energomontaj pentru finanţarea activităţii şi garantarea proiectelor dezvoltate de companie. Din consorţiu fac parte BRD-Groupe Société Générale, în calitate de aranjor principal mandatat, agent de garanţie şi bancă emitentă, şi Allianz Ţiriac Asigurări, Banca Românească, Bancpost şi Groupama Asigurări în calitate de creditori.

“Este a doua tranzacţie de acest tip care implică şi companii de asigurări, şi reprezintă o nouă etapă către consolidarea unui parteneriat valoros, atât pentru părţile implicate, cât şi pentru piaţă în ansamblu”, se arată într-un comunicat al BRD. Participarea Allianz-Ţiriac este reasigurată de companiile Swiss Re şi Allianz Group, prin intermediul asigurătorului specializat Euler Hermes. Energomontaj, cu capital majoritar românesc, este lider în domeniul construcţiei şi montajului de utilaje pentru centralele termo, hidro şi nuclear-electrice şi totodată singura companie din România autorizată să realizeze lucrări de decontaminare şi desulfurare. Compania a fost implicată în concepţia, fabricarea, montajul şi întreţinerea tuturor investiţiilor majore în domeniul energiei electrice, termice şi hidraulice realizate în România în ultimii 50 de ani.

BRD este a doua bancă din România în funcţie de active, administrând la finele anului trecut 45,18 miliarde lei, în scădere de la 47 miliarde lei la sfârşitul anului 2013. Acţiunile băncii sunt tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti, fiind cotate la 9,5 lei/titlu, în creştere cu 0,85%. Capitalizarea băncii se ridică la 6,56 miliarde lei.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...
Ultima oră
Pe aceeași temă