34.6 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăSpecialENEL instalează peste 100.000 de CONTOARE inteligente. Ce avantaje vor avea clienții

ENEL instalează peste 100.000 de CONTOARE inteligente. Ce avantaje vor avea clienții

Compania Enel va instala în anul 2016 peste 110.000 de contoare inteligente în Muntenia Sud, Dobrogea și Banat, prin companiile locale de distribuție, după aprobarea celui de-al doilea proiect pilot de contorizare inteligentă de către Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Anul trecut au fost instalate contoare inteligente pentru peste 30.000 de clienți. Cele două proiecte deschid astfel calea pentru implementarea la scară largă a contorului inteligent pentru cei 2,7 milioane de clienți ai Enel în România, informează un comunicat al ENEL.

„Datorită contoarelor inteligente, clienții vor avea acces la informații detaliate cu privire la consumul de energie, oferindu-le instrumentele necesare pentru a-și planifica eficient utilizarea de energie", a declarat Georgios Stassis, Country Manager Enel în România.

„Pe măsură ce nevoile clienților evoluează prin introducerea de electrocasnice inteligente și generarea distribuită, care îi transformă în mici producători de energie, instalarea de contoare inteligente va deveni tot mai necesară. Contoarele inteligente sunt o poartă către viitor,  deschizând calea spre rețele și orașe inteligente".

Clienții incluși în proiectul pilot vor beneficia de citiri de la distanță, care înlocuiesc citirile de pe teren și estimările de consum. Pe de altă parte, contoarele inteligente vor comunica distribuitorului de la distanță în ce locuri clienții sunt cel mai afectați de pene de curent, permițându-i unui sistem de contorizare inteligentă pe deplin funcțional să indice zonele unde necesitatea de investiții în rețea este mai mare, astfel încât distribuitorul să poată interveni rapid acolo unde este nevoie. Un sistem de contorizare inteligentă complet operațional poate contribui la îmbunătățirea calității rețelei.

Enel instalează în prezent circa 53.000 de contoare inteligente în Muntenia, atât în zonele urbane, cât și rurale. Cartierele din București incluse în proiect sunt: Aviației, Doinei, Palatul Parlamentului, Vitan Bârzești, Stadion Rapid, Săbăreni, Politehnicii și Brâncuși.

În Ilfov, clienții din Chiajna, Dudu, Rosu și Otopeni sunt incluși în proiect, iar în județul Giurgiu proiectul vizează Malu, Slobozia, Vedea, Gaujani, Cetățuia, Buturugeni, Cosoba, Răsuceni și Valea Bujorului.

În Dobrogea, Enel implementează acest proiect atât în zone urbane, cât și rurale, instalând aproximativ 28.000 de contoare inteligente. În județul Constanta, zonele incluse sunt Vama Veche, 2 mai, Limanu, Schitu, Costinești, Mamaia Sat, Mamaia Nord, Năvodari și Constanta Inel 2. În județul Tulcea, orașele Tulcea și Valea Teilor sunt incluse în proiect.

În Banat, peste 30.000 de clienți vor beneficia de noua tehnologie. Zonele incluse în proiect din județele Caraș-Severin și Timiș sunt Lipovei, Jebel, Cosari, Petrovaselo Câlnic, Lupac și Reșita Govandari. Zone din Timișoara, Reșita, Deva, Petroșani și Arad sunt, de asemenea, incluse în proiect, alături de localitățile Luncoiu de Jos, Peștișu Mic, Șoimuș, Orăștie Zăvoi și altele din Hunedoara.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

CE: Pachetul de primăvară al semestrului european oferă orientări de politică pentru a spori competitivitatea și reziliența UE și pentru a menține finanțe publice...

Pachetul de primăvară al semestrului european oferă orientări de politică pentru a spori competitivitatea și reziliența UE și pentru a menține finanțe publice solide. În...

CSAT decide dacă oferim Ucrainei sistemul PATRIOT. Alte subiecte pe ordinea de zi a Consiliului

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte, astăzi, în şedinţă la Palatul Cotroceni, pe agendă aflându-se analiza privind posibilitatea transferului unui sistem...

Azilul capitalismului din Apulia

După ce marii lideri ai planetei democratice s-au întâlnit într-un cătun din Elveția - să dea o bifă imperativei chemări a eroului Zele-Vogue la...
Ultima oră
Pe aceeași temă