21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialAuditorul mondial KPMG, cu afaceri și în România, amendat în SUA cu...

Auditorul mondial KPMG, cu afaceri și în România, amendat în SUA cu 6,2 milioane de dolari pentru fraudă

Societatea internațională de audit și consultanță KPMG, care activează și în România, a fost amendată de Comisia americană pentru valori mobiliare și burse după ce a semnat auditul unei companii petroliere și gaze care a supraevaluat anumite active cu mai mult de 100 de ori.

Valoarea amenzii este de  6,2 milioane de dolari și penalizează modul în care a fost realizat controlul la Miller Energy Resources, potrivit Financial Times. Această companie, care a fost, la rândul său, ținta unei investigații a Comisiei americane pentru bursă și valori mobiliare (SEC), a evaluat la 480 de milioane de dolari active cumpărate, cu puțin timp în urmă, pentru aproape 5 milioane de dolari. Miller Energy  a avut pe KPMG în rolul de auditor începând din 2011 și, potrivit SEC, din cauza auditului investitorii au fost informați greșit despre valoarea companiei.

Din postura de lichidator judiciar provizoriu, KPMG a făcut ce a vrut la Astra Asigurări, fără să informeze Autoritatea de Supraveghere Financiară, așa cum prevede Legea insolvenței. Cu toate acestea, președintele ASF, Mișu Negrițoiu, a susținut acțiunile lichidatorului chiar și în ceasul al 12-lea când devenise evident că interesele KPMG nu coincid cu cele ale consumatorilor și când toți factorii responsabili din ASF, inclusiv ceilalți 8 membri ai Consiliului autorității, au cerut înlocuirea KPMG Restructuring.

Societatea de audit a dat un raport pozitiv „necalificat”, în ciuda faptului că această companie a „supraestimat în mod semnificativ” cât de multe dintre activele sale de petrol și gaze, a descoperit SEC. Estimarea, considerată frauduloasă, a ajutat la transformarea unui stoc de câștig într-o companie listată la Bursa din New York.

O asociere ciudată între un cercetat penal pentru delapidare, spălare de bani și manipularea pieței de capital și o companie de audit din grupul „celor patru mari” mondiali încearcă să controleze o companie listată la Bursa de Valori București (BVB).

Cazul KPMG face parte dintr-un efort internațional de îmbunătățire a calității auditurilor externe. Cele patru mari firme mondiale de contabilitate – KPMG, EY, PwC și Deloitte – au fost afectate de mai multe scandaluri contabile în ultimele 12 luni.

Grupul KPMG, unul dintre cei patru giganti ai auditului financiar, a fost chemat miercuri in instanta, acuzat ca "un audit grosolan de neglijent" a condus la falimentul unei mari institutii de credite ipotecare din SUA, in ajunul crizei financiare
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă