20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialBREXIT. BURSĂ. Acţiunile mai multor bănci, companii imobiliare şi transportatori aerieni s-au...

BREXIT. BURSĂ. Acţiunile mai multor bănci, companii imobiliare şi transportatori aerieni s-au prăbușit, la Londra

 Acţiunile mai multor bănci, companii imobiliare şi transportatori aerienis-au părbușit luni dimineaţa la bursa de la Londra, ca urmare a deciziei Marii Britanii de a ieşi din Uniunea Europeană.

Astfel, acţiunile companiei aeriene low-cost EasyJet înregistrau o scădere de 16,53%, până la 1.096 pence pe acţiune, în timp ce acţiunile International Airlines Group (IAG), firma mamă a transportatorului aerian British Airways, afişau o scădere de 9,36%, până la 370,7 pence pe acţiune, potrivit Agerpres. 

În rândul băncilor, instituţiile financiare cele mai expuse la Brexit au fost cele care îşi desfăşoară majoritatea activităţilor în Marea Britanie. Titlurile Royal Bank of Scotland (RBS) au pierdut 15,25%, până la 174 pence pe acţiune, acţiunile Lloyds Banking Group au scăzut cu 8,89%, până la 51,93 pence, iar cele ale Barclays au coborât cu 10,23%, până la 138,15 pence. 

Companiile din sectorul imobiliar au scăzut şi ele, cum este dezvoltatorul Taylor Wimpey, ale cărui acţiuni au pierdut 12,42%, până la 119,2 pence. 

Principalul indice al bursei de la Londra, FTSE-100, înregistra în jurul orei 09.00 GMT o scădere de 1,29%, până la 6.059,37 puncte. 

La nivel general, bursele europene au profitat luni de o revenire a calmului, la patru zile după votul britanicilor în favoarea Brexit, care a semănat panică pe bursele mondiale. În jurul orei 10,00, bursa de la Frankfurt înregistra o scădere de 0,15%, iar cea de la Paris un declin de 0,60%. Mai mult, bursa de la Milano afişa o creştere de 1,89% după victoria conservatorilor la alegerile legislative de duminică. 

Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă