20.2 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăEconomieAfacerile cu maşini au frânat puternic în luna august

Afacerile cu maşini au frânat puternic în luna august

În iulie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, afacerile cu maşini au crescut cu 12,7%, serie brută, iar serviciile prestate populaţiei au avansat cu 5,1%, serie brută.

În august, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 0,8% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,5%. 

Avansul s-a datorat creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+47%) şi la comerţul cu autovehicule (+6,2%).

Totodată, scăderi au înregistrat activitǎţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-15,1%) şi comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-1,5%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna august 2018 a înregistrat o cifră de afaceri cu 4,8% mai mare comparativ cu luna august 2017, provenită de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+25,8%), activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+13,2%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+3,8%) şi de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+1,7%).

Scăderi au înregistrat activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-13,3%).

În 2017, cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut cu 11,1% faţă de 2016, ritm încetinit faţă de cel din anul anterior, în timp ce serviciile prestate populaţiei au avansat cu 15,5%.

Cele mai citite

Olympiakos Pireu, în prima finală europeană din istorie! Grecii au învins-o pe Aston Villa în dublă manșă

Olympiakos Pireu s-a calificat în finala Europa Conference League, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în fața englezilor de la Aston Villa,...

Pentru că nu are talentul de ratangiu și simulator al fotbalistului român, Mbappe a răsuflat ușurat că PSG nu va disputa finala UCL cu...

Ilustrație: Marian Avramescu Fața nevăzută a fotbalistului-star francez Kylian Mbappe a avut un motiv foarte bun de bucurie după eliminarea formației pentru care încă...

Caracteristicile adevăratului european

De Ziua Europei, cetățenii Bătrânului Continent au înțeles ce îi unește. Iată câteva criterii care caracterizează europeanul de astăzi: Să aibă o relație cu vecinul...
Ultima oră
Pe aceeași temă