23.5 C
București
joi, 26 septembrie 2024
AcasăInternaționalProgramul Teatrului În culise în perioada 2-8 Noiembrie

Programul Teatrului În culise în perioada 2-8 Noiembrie

Teatrul În culise a pregătit în perioada 2-8 Noiembrie o serie de spectacole interesante.

Vineri, 2 Noiembrie
ORA 19:00
CUM SE ZICE? – AVANPREMIERĂ
De Roberto Mazzucco
Cu: Alexandru Minculescu, Ştefan Nistor, Maria Popovici, Ionuţ Iftimiciuc.
Regia: Cristian Bajora
Durata: 1h30

Ai fost vreodată la teatru? Dar la o repetiţie ai fost vreodată? În Culise lucrurile stau cu totul altfel decât te-ai fi gândit. Pentru prima dată ai şansa să vezi cum pregătesc marile stele ale scenei un spectacol. Şi ţine-te bine de scaun…ai să râzi din prima secundâ până la ultima.
Teatrul În Culise prezintă o comedie excepţională în regia lui Cristian Bajora, care prezintă 3 actori şi un regizor în plin proces de creaţie al unui… spectacol de teatru. Multă încrâncenare, multe gafe, crime şi iubiri! Nu rata un super spectacol marca
În Culise!

SAMBATA, 3 Noiembrie
ORA 19:00
IMAGINEAZĂ-ŢI CĂ EŞTI DUMNEZEU
După texte de Matei Vişniec
Cu: Ştefan Nistor, Florin Frăţilă. Maria Popovici, Alexandru Minculescu, Ioana Chelmuş, Ionuţ Iftimiciuc
R: Cristian Bajora
Durata: 1h30

Primul spectacol produs şi montat în spiritul şi urmărind misiunea Teatrului În Culise, având în distribuţie actori tineri, foarte înzestraţi şi curajoşi, folosindu-se de imensul atu al textelor lui Matei Vişniec, Imaginează-ţi că eşti Dumnezeu propune o altfel de experienţă pentru spectatori. Aceştia vor putea vedea un teatru sincer, fără prea multă scenotehnică, dar cu siguranţă şocant şi intrigant.
Spectacolul vorbeşte despre iubire, despre absurdul din vieţile noastre, despre fuga continuă spre ceva despre care de multe ori nu avem foarte multe informaţii, despre România, despre teatru, şi reuşeşte să atingă şi să lovească, făra să plictisească niciun moment, prejudecăţi şi idei periculos de amintit.

DUMINICA, 4 Noiembrie
ORA 19:00
SPECTATORUL CONDAMNAT LA MOARTE
De Matei Vişniec
Cu: Alexandru Minculescu, Ştefan Nistor, Florin Frăţilă, Paul Alexandru, Maria Popovici, Laura Marin, Ioana Chelmuş.
Regia: Cristian Bajora
Durata: 1h30

Pe lângă parodierea actului justiţiei – haina comică obişnuită în dramele lui Vişniec – evidentă încă din primele secvenţe ale spectacolului, textul lui Matei Vişniec are un mesaj aproape strigat, acela de a nu uita că atunci când mergem „la teatru” păşim într-un spaţiu al artei, iar persoanele din faţa noastră nu sunt nişte simpli bufoni angajaţi să binedispună iubitele şi odraslele ci …nişte artişti care slujesc frumosului.
Fără a vinde surprizele care fac din spectacolul „Spectatorul Condamnat la Moarte” un happening, vă spunem că piesa trece peste orice barieră a convenţiei, începe cu mult înaintea „primului gong” şi se termină, aşa cum spune Vişniec, „în stradă”, mult după ce reflectoarele deja s-au stins, iar relaţia spectator-actor capătă dimensiuni nemaiîntâlnite într-o sală de teatru obişnuită.
Textul permite momente lungi de improvizaţie ale actorilor – „Dar de unde stiţi că ce spun eu acum nu e decât o improvizaţie menită să-i amagească pe toţi cei din jur?” şi cu siguranţă fiecare reprezentaţie este diferită datorită numarului imens de variabile. Care va fi sentinţa???

LUNI, 5 Noiembrie

MARTI, 6 Noiembrie
ORA 21:00
TOŢI BĂRBAŢII MEI
După Cristi Juncu
Cu: Diana Giubernea
Regia: Mona Gavrilaş
Durata 1h

„Toţi bărbaţii mei” este o comedie spumoasă, plasată în decorul urban. În centru atenţiei avem o femeie, care nu poate să doarmă din cauza vecinilor de bloc, prea zgomotoşi. Situaţia este absolute normal sau măcar binecunoscută de toată lumea. La fel e şi femeia: cel puţin normală. Frământările şi monologurile ei, mai mult sau mai puţin interioare, sunt însă pretextul pentru o comedie în care ne regăsim toţi, femei şi bărbaţi, cu neîncrederi, întrebări şi gânduri secrete.
Actriţa cameleonică Diana Giubernea (în „Monoloagele Vaginului” interpretează mai mult de zece personaje) intră sub incidenţa personajului creat de regizoarea Mona Gavrilaş, adică devine o femeie ca o „vioară Strafivarius cu corzile cam întinse, gata să plesnească”.
Fireşte că meditaţiile doamnei în cauză se îndreaptă destul de repede spre universal masculine cunoscut sau în curs de cercetare.
Un jurnaş cu zâmbet al simţurilor, spectacolul „Toţi bărbaţii mei” analizează cu ironie sau seriozitate experienţe şi trăiri umane, predominant feminine.

MIERCURI, 7 Noiembrie
ORA 21:00
PILAFF IMPRO SHOW – PREMIERĂ
Cu: Paul Alexandru, Ionuţ Iftimiciuc, Laura Marin, Alexandru Minculescu, Florin Frăţilă, Ştefan Nistor.
Durata: 1h30
1 cană de Paul, de preferinţă cu păr lung
4 căni Ionuţ
3-4 linguri Laura
1 Alexandru potrivit
1 vârf de Fane
1 vârf de Florin măcinat
Într-o cratiţă potrivită o pui la încălzit pe Laura. Atunci când aceasta s-a încălzit, îl pui la călit pe Alexandru tocat mărunt, iar când acesta începe să se prăjească pui un vârf de Fane şi amesteci, iar după câteva minute adaugi puţin Ionuţ. Nu-l lăsa pe Alexandru să se ardă pe margini, pentru că acest lucru va strica aspectul pilaffului.
Când Alexandru este bine fiert, pune-l pe Paul şi pe Ionuţ. Acoperă-i şi lasă-i să fiarbă, fără a amesteca decât atunci când simţi că a mai scăzut Ionuţ. Lasă-l pe Ionuţ să scadă şi Paul să se umfle bine, amestecând constant.
Potriveşte-l cu Fane şi Florin, după gust.
Se serveşte împreună cu prietenii.

JOI, 8 Noiembrie
ORA 21:00
SCRISORI CĂTRE RITA – THE SHOW
După Ştefan Caraman
Cu: Ştefan Nistor, Maria Popovici
Regia Cristian Bajora
Durata: 1h

În urma succesului de care s-a bucurat primul sezon al serialului Scrisori către Rita între lunile martie şi septembrie 2012, Nic Labiş şi Rita iau iarăşi forme umane, de data aceasta într-un show unic de 1h şi 30 minute., în stagiunea 2012-2013 a Teatrului În Culise.
Un spectacol aproape de stand-up comedy, fără scrupule, fără ruşine, fără perdea, un show în care îţi vei regăsi cele mai ascunse fantezii şi gânduri, Scrisori către Rita – The Show este un spectacol erotic, datorită minunatei prezenţe nud a Mariei Popovici, o comedie absolută graţie lui Ştefan Nistor care interpretează şi povesteşte cu sinceritate şi lejeritate, câteodată filosofic şi metafizic mulţumită excentricităţii lui Ştefan Caraman şi o experienţă cultural specială pentru care trebuie să mulţumim regizorului Cristian Bajora care a avut curajul de a aduce acest roman pe scenă.

Bilet achitat în ziua spectacolului: 25 lei, Bilet achitat in avans: 17,5 lei
Elevi si studenti: 10 lei, Studenti la film/teatru: intrare libera
Sabotaj din Iubire: 12.5 lei (preţ unic)
Imaginează-ţi că eşti Dumnezeu: 30 lei (preţ unic)
Scrisori catre Rita – The Show: 40 lei (preţ unic)

Cele mai citite

Lumi paralele: cozi la ghișee cu ANAF digitalizat

Imaginează-ți două lumi care coexistă. Într-o parte, un oraș digital, luminos și modern, unde toate documentele circulă la viteza luminii, click-urile deschid porți către...

Economia mondială e în proces de stabilizare

OCDE se așteaptă la un avans de 3,2% al economiei mondiale până în 2025 Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică a îmbunătățit previziunile economice pentru...

Israelul a lovit „peste 2.000 de ţinte teroriste” ale grupării Hezbollah în Liban

Armata israeliană a declarat miercuri seara că a lovit "peste 2.000 de ţinte teroriste" ale grupării Hezbollah în Liban în ultimele trei zile, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă