16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăInternaționalTrupa Iris deschide 12 Porţi la Sala Palatului

Trupa Iris deschide 12 Porţi la Sala Palatului

Trupa Iris lansează albumul ”12 Porţi” printr-un concert duminică seară la Sala Palatului din Bucureşti. Membrii trupei au fost ocupaţi în ultimele două săptămâni cu pregătirea spectacolului şi promovarea lui, astfel încât aşteaptă cu emoţie să afle dacă vor cânta în faţa unei săli pline sau fanii au preferat să stea acasă.

”Nu ştim dacă este sold-out, nu ne-am interesat. Nu că ne-ar fi indiferent, dar nu am avut timp. După cum ştiţi, suntem în celebrul periplu media de promovare a evenimentului. Sigur că ne-ar plăcea să aflam ca e sold-out, dar oricum noi mizăm pe afluenţa de public pe care o avem de obicei la concertele noastre. Vă mai putem spune că este al 22-lea produs în ordine cronologică şi al 16-lea ca diversitate în plan muzical, dacă adăugăm şi patru maxi single-uri şi doua DVD-uri cu formaţia Iris”, a declarat Cristi Minculescu într-un interviu acordat în exclusivitate pentru romanialibera.ro în emisiunea ”Backstage on Stage” de joi.
”De data aceasta chiar şi titlul albumului implică o desfăşurare impresionantă de forţe. Încercăm ca fiecare piesă nouă să aibă reprezentativitate şi pe scenă, prin decoruri, prin invitaţii pe care îi vom avea. Este un concept destul de lung, va sări de 120 de minute, practic 2 ore şi ceva. Sperăm ca piesele noi să fie primite măcar aşa cum au fost primite până acum pe unde le-am cântat.

 Este un album la fel, ca de obicei la Iris, cu mesaj identic îmbrăcat diferit, cu satiră ,pamflet, social, filosofic, dar puţin aplecat şi spre religie pentru că trebuie tras un semnal de alarmă şi pe culoarul acesta, nu pentru că ne-am aroga noi titlu de glorie ca fiind credincioşi sau şi-ar aroga cineva titlu de glorie fiind ateu. Nici vorba de aşa ceva, dar sigur că după evenimentele de anul trecut (n.r. operaţia suferită de Cristi Minculescu) ne-am pus şi noi nişte întrebări şi am ajuns să avem acest mesaj pe album. Am fost ajutaţi şi de un regizor excepţional şi totodată un textier excepţional, care a şi terminat facultatea de teologie, una dintre cele trei facultăţi pe care le-a terminat dansul.

Este vorba despre Constantin Rădoacă, cu care am colaborat alături de băieţi la texte. Mihai Alexandru, fostul nostru chitarist, a lucrat împreună cu noi ca producător muzical. El a făcut şi trei piese frumoase pentru noi: Ultima toamnă, Ploaia de vise şi Frumuseţea ta. La mixaj l-am avut pe Manuel Savu care a fost chitarist la noi în 1990 şi a părăsit trupa după incendiul din luna august a acelui an”, povesteşte Cristi Minculescu pentru romanialibera.ro.
Lansarea „12 Porţi” vine la trei ani de la precedentul album, „Cei Ce Vor Fi”, pentru care Iris a primit săptămâna trecută ”Discul de Platină”, albumul înregistrând vînzări de peste 20.000 de unităţi.

Bilete la evenimentul de pe 21 noiembrie se pot achiziţiona de la Sala Palatului, Teatrul Naţional Bucureşti, magazinul Muzica şi din reţeaua Diverta, iar preţul variază între 30 şi 100 lei, în funcţie de categorie.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă