4.3 C
București
luni, 13 ianuarie 2025
AcasăInternaționalSting pentru violoncel şi orchestră

Sting pentru violoncel şi orchestră

După concertele susţinute în 1996 şi 2009, Sting revine în România, în Piaţa Constituţiei, pentru unul dintre cele mai aşteptate show-uri ale sale, cel al hiturilor cântate împreună cu o orchestră simfonică condusă de o dirijoare pe val, Sarah Hocks.

Melodiile care l-au făcut celebru în toată lumea pe fostul component al trupei Police vor răsuna în sfârşit şi la Bucureşti. Britanicul Sting a mai cântat românilor de două ori până acum, însă concertele nu au inclus şi hiturile sale. Astfel că luni va fi o ocazie unică de a-i asculta şlagărele, în varianta band şi re-orchestrate pentru aranjament simfonic.

„Sting cu orchestra este rock magic”

Celebrul turneu mondial Symphonicity a făcut deja valuri în America de Nord, Europa şi Australia, unde majoritatea concertelor au fost sold-out, ceea ce a dus la prelungirea turneului cu noi spectacole în Franţa, Germania, Italia, Rusia, România. Spectacolele au fost catalogate „magie pură” după cotidianul polonez Rzeczpospolita, „extraordinar” potrivit Bild Hamburg şi „sublim din toate punctele de vedere” după cum aprecia A-Listed din Marea Britanie. La Stampa nota „Sting cu orchestra este rock magic”.
Şi se pare că lista concertelor nu este închisă, potrivit site-ul oficial al artistului. În urmă cu trei zile s-a stabilit un concert şi în Kazahstan, pentru luna viitoare.

Dirijoarea Sarah Hicks, simbolul secolului 21

Potrivit organizatorilor, în Piaţa Constituţiei se va ridica în aceste zile o scenă fabuloasă, care va trebui să suporte circa 14 tone greutate, cu tot cu muzicieni, instrumente şi echipamente. Pe lângă cei patru membri ai bandului său – Dominic Miller (chitară, un vechi colaborator al lui Sting), Rhani Krija (percuţie), Jo Lawry (voce) şi Ira Coleman (bass) -, vor mai urca pe scenă 50 de persoane din orchestra simfonică (25 fete şi 25 băieţi). Potrivit presei bulgare, artistul ar putea cânta la Bucureşti alături de orchestra Filarmonicii din Sofia (muzicianul britanic va cânta în capitala Bulgariei marţi, la o zi după concertul de la Bucureşti).

Orchestra va fi condusă de una dintre cele mai apreciate dirijoare ale momentului, Sarah Hicks. Momentan ea este principalul dirijor al Orchestrei din Minnesota, unde se ocupă de muzica pop şi de proiectele speciale. Totodată este dirijor asociat cu North Carolina Symphony şi se află în staff-ul Institutului de Muzică Curtis din Philadelphia. Născută în Tokyo şi crescută în Honolulu, Sarah Hicks este prima femeie care deţine o poziţie de dirijor din istoria Orchestrei din Minnesota, The New York Times incluzând-o pe lista „noului val al femeilor dirijor”.

Tânăra Hicks se bucură de o experienţă vastă în genurile pop/rock lucrând timp îndelungat cu rockeri notabili precum John Mayer, Ben Folds şi cu trompetistul lui Sting, Botti Chris. Mai mult, Hicks este considerată un simbol al dirijorilor secolului 21, folosindu-se din plin de internet şi de reţelele de socializare pentru a răspândi în rândul tinerilor mesajul său muzical. Se autoproclamă dependentă de cultura pop.

De la „Roxanne” la „Desert Rose”

Fanii au de ce să aştepte cu nerăbdare concertul de luni, pentru a vedea ce poate ieşi din colaborarea celore doi muzicieni de renume. Sting are o carieră inegalabilă, cu numeroase albume premiate, un număr record de hituri, premii pentru vânzări record de aproape 100 milioane de discuri în toată lumea.

Ca interpret solo şi membru al trupei The Police, Sting a primit nu mai puţin de 16 premii Grammy, două Brit, un Glob de Aur, un Emmy, trei nominalizari la Oscar, trofeul Century Award oferit de Billboard Magazine şi titlul de Persoana Anului în 2004 din partea MusiCares, precum şi prezenţa sa în „Rock and Roll Hall of Fame” şi „Songwriters Hall of Fame”.

Selecţia de piese reinterpretate special pentru acest turneu cuprinde cele mai cunoscute melodii din perioada petrecută alături de trupa The Police – „Every Little Thing She Does Is Magic”, „Roxanne”, „Next To You” şi „Every Breath b Take”, dar şi piese celebre ce-i definesc solida carieră solo, precum „Englishman in New York”, „Fragile”, „Russians”, „If I Ever Lose My Faith in You”, „Fields Of Gold” sau „Desert Rose”.

Backstage

Vine cu bucătarul personal

În comparaţie cu acest festin muzical, artistul rămâne modest la capitolul cerinţe pentru backstage. Emagic, organizatorul român, spune că Sting a cerut o cabină mobilată simplu, dar elegant, cu o canapea, măsuţă de cafea, scaune şi oglinzi. Vrea plante în jurul său însă nu în vază, ci în ghiveci. Nu a cerut ceva special de mâncare şi pentru că vine cu propriul bucătar care îi cunoaşte preferinţele, având nevoie doar de o bucătărie amenajată în backstage.

Organizatorii atrag atenţia că mai sunt disponibile puţine bilete la fiecare categorie. Preţurile: 395, 295, 195 şi 135 lei.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu a confirmat: Crin Antonescu va fi candidatul unic al Coaliției la prezidențiale

Decizia, deja stabilită la nivel politic, urmează să fie validată, oficial, în cadrul unui Congres comun al PSD, PNL și UDMR Președintele PSD, Marcel Ciolacu,...

Răzvan Marin, aproape de despărțirea de Cagliari! Dorit în Bundesliga și Anglia

Răzvan Marin, unul dintre cei mai importanți jucători ai naționalei României în 2024, se pregătește de o mutare importantă. Mijlocașul, aflat sub contract cu...
00:00:53

VIDEO. Danemarca va continua discuțiile „pentru a asigura interesele americane legitime” în Groenlanda

În cadrul unei conferințe de presă la Ierusalim, în a doua zi a unui turneu în Orientul Mijlociu, ministrul danez de externe, Lars Lokke...
Ultima oră
Pe aceeași temă