16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăInternaționalCâştigătorii Best European Act din ultimii trei ani

Câştigătorii Best European Act din ultimii trei ani

Inna a reprezentat anul acesta România la categoria Best European Act, câştigată însă de italianul Marco Mengoni. Ceilalţi nominalizaţi au fost Afromental, din Polonia, Dima Bilan, din Rusia şi Enrique Iglesias pentru Spania.

Anul trecut, nici un artist român nu a ajuns în competiţia Best European Act. Cei cinci finalişti au fost Dima Bilan, din Rusia, Deep Insight, din Finlanda, Doda, din Polonia, Lost, din Italia, şi maNga, din Turcia, care a şi câştigat premiul categoriei.

În 2008, categoria care a premiat cei mai buni artişti din Europa s-a numit Europe’s Favorite Act, în cadrul ei concurând Emre Aydin, din Turcia, Dima Bilan, din Rusia, Finley, din Italia, Leona Lewis, din Anglia şi Shiri Maimon, din Israel. Câştigător a fost desemnat reprezentantul Turciei.

În urmă cu trei ani, o altă categorie a recompensat artiştii talentaţi din Europa: New Sounds of Europe (Noile sunete ale Europei). Printre nominalizaţi s-a numarat şi o formaţie românească, Firma. Câsştigătorii au fost reprezentanţii Estoniei, Bedwetters. Cealaltă trupă finalistă a fost Yakup, din Turcia.

Premiile MTV Europe Music Awards au fost inaugurate în 1994 de MTV Europe, pentru a celebra cele mai populare videoclipuri din Europa. Iniţial, EMA erau o alternativă a MTV Video Music Awards, dar au devenit un eveniment important în lumea muzicii.

 

 

Elena David
Elena David
Elena David, redactor Rl online
Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă