În program se regăsesc lucrări de Jean Sibelius – „Andante Festivo”, Astor Piazzolla – „Oblivion”. Solist: Cornelius Zirbo, Tomaso Albinoni – „Adagio în Sol minor”. Solist: Izabela Ghegu, Pablo de Sarasate – „Navarra. Op 33”. Solişti: Andrei Radu, Nicolae Dobrovicescu, Giovanni Sollima – „Violoncelles, vibrez!” Solişti: Izabela Ghergu, Cornelius Zirbo, Piotr Ilici Ceaikovski – „Serenadă pentru orchestră de coarde în Do major, Op.48”.
KamerArt Orchestra este un ansamblu cameral ce are în componenţă unii dintre cei mai talentaţi tineri instrumentişti români. Valoarea tinerilor muzicieni este susţinută şi de cele peste 300 de premii naţionale şi internaţionale obţinute de membrii orchestrei. Aceştia au colaborat cu orchestre precum Royal Concertgebouw Orchestra, Orchestra Naţională Radio, Ansamblul Violoncellissimo, Orchestra Camerata Regală sau Kamerata Stradivarius, marea majoritate fiind membri ai Orchestrei Române de Tineret.
Tinerii muzicieni au avut numeroase concerte şi turnee, au cântat pe scene reprezentative din România, Germania, Austria, Franţa, Italia, Spania, China sau Singapore. Printre membrii Orchestrei KamerArt se află muzicieni precum Cornelius Zirbo, Alexandru Spînu, Nicolae Dobrovicescu, Constantin Muşat, Andrei Radu sau Izabela Ghergu, tineri care au reuşit performanţe remarcabile ca solişti sau membri ai unor formaţii camerale pe scene din toată Europa. Au participat la masterclass-uri şi au avut ocazia să lucreze cu nume mari din lumea muzicii, precum Gautier Capuçon, Silvia Marcovici, Mihaela Martin, Peter Stark sau Gábor Takács-Nagy.
KamerArt a luat naştere în octombrie 2017, primul concert având loc în Sala „George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. În urma acestui concert, tinerii artişti au fost invitaţi să susţină un turneu în Grecia, care a avut loc în luna mai a anului 2018. Cele doua concerte din cadrul turneului s-au desfăşurat în săli arhipline, peste 700 de spectatori fiind impresionaţi de tehnica şi sensibilitatea tinerilor muzicieni. Concertele susţinute de Orchestra KamerArt au fost foarte bine primite de publicul meloman, fiind apreciate şi de specialiştii din domeniu.
Încasările concertului vor fi donate Asociaţiei „Dăruieşte Viaţă” pentru construirea Primului Spital de Oncologie Pediatrică din România.
Horia Andreescu este dirijor principal al Filarmonicii „George Enescu” din Bucureşti, orchestră pe care a dirijat-o prima oară în anul 1987. Până în 2010, pentru mai bine de 18 ani, a fost directorul artistic şi dirijorul şef al Orchestrelor şi Corurilor Radio România. În anii ‘80 şi ‘90 a fost dirijor invitat permanent al unor importante ansambluri germane: Orchestra Radio din Berlin, Filarmonica din Dresda şi Capela de Stat din Schwerin. Recunoscut mai ales pentru interpretările de referinţă ale capodoperelor lui Haydn, Beethoven, Berlioz sau Bartók şi pentru relaţia privilegiată pe care o are cu superstarurile artei interpretative, Horia Andreescu este, în acelaşi timp, un remarcabil promotor al muzicii noi şi al tinerelor talente. Este frecvent invitat să participe la jurizarea unor competiţii internaţionale, iar prin activitatea sa de profesor asociat al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti contribuie esenţial la creşterea noilor generaţii de instrumentişti şi dirijori.
De-a lungul timpului, a dirijat ansambluri de excepţie precum Orchestra Gewandhaus din Leipzig, Capela de Stat din Berlin, Opera Comică din Berlin, Orchestra Simfonică din Londra, Filarmonica Regală din Londra, Orchestra Naţională a Rusiei, Orchestra Simfonică BBC Scotland, orchestrele simfonice din Viena, Ierusalim, Rejkjavik, Alabama şi Taipei, orchestrele radio din Viena, Leipzig, Hamburg, Köln, Copenhaga, Madrid, Katowice, Sofia şi Ljubljana, cele trei ansambluri ale Radioului Olandez, orchestrele filarmonice din Amsterdam, Stuttgart, Budapesta, Johannesburg şi Nagoya, orchestrele de cameră din Israel şi Olanda, Orchestra Arenei din Verona, Collegium Musicum Copenhaga şi ansamblul Modern din Frankfurt.