FESTIVALUL GEORGE ENESCU 2015. Luni a avut loc ce-a de-a doua zi a Festivalului Festivalul Internaţional "George Enescu". Astfel, în Sala mare a Palatului a răsunat muzica Orchestrei Filarmonicii din Israel. Sectacolul a început în jurul orei 20.30.
Festivalul Internaţional "George Enescu" s-a deschis, duminică seară, la Sala Palatului din Bucureşti, printre invitaţi fiind preşedintele Klaus Iohannis, care a venit împreună cu soţia sa.
Klaus Iohannis și soția sa au ajuns la Sala Palatului cu câteva momente înainte de începerea concertului de deschidere a Festivalului Enescu.
FESTIVALUL GEORGE ENESCU 2015. Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional "George Enescu" s-a deschis cu "Rapsodia Română Nr. 1", de George Enescu, în interpretarea Orchestrei Române de Tineret, formată din cei mai valoroşi tineri muzicieni din România, sub bagheta dirijorului Kristjan Järvi, renumit în întreaga lume pentru repertoriul transcultural.
În continuare, programul serii o va include pe violnista Sarah Chang, despre care The New York Times a scris că "talentul ei este la un nivel atât de înalt, încât nu ne rămâne decât să îl venerăm", pentru a interpreta "Concertul pentru Vioară", de Jean Sibelius, chiar în anul în care se sărbătoresc 150 de ani de la naşterea compozitorului finlandez. După care, va urma celebra "Carmina Burana", de Carl Orff, avându-l în distribuţie pe unul dintre cei mai bine cotaţi contratenori ai momentului, Max Emanuel Cenčić.
Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional "George Enescu" are loc între 30 august şi 20 septembrie, la Bucureşti şi în alte oraşe din ţară, la 134 de ani de la nașterea marelui compozitor român și 60 de ani de la moartea sa. Festivalul aduce publicului 22 de lucrări de George Enescu în interpretarea unora dintre cele mai valoroase orchestre ale lumii.
Astfel, publicul va putea urmări reprezentaţiile unora dintre cele mai bune orchestre la nivel mondial în acest moment: Royal Concertgebouw Amsterdam, Filarmonica din Berlin, Orchestra Filarmonicii din Viena și London Symphony Orchestra, aceasta urmând să concerteze sub bagheta cunoscutului dirijor român Ion Marin și cu participarea fraților Renaud Capuçon (vioară) și Gautier Capuçon (violoncel).