16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialOperă literară de Cartea Recordurilor, lansată la Cluj

Operă literară de Cartea Recordurilor, lansată la Cluj

Scriitorul clujean Ioan Ciorca este autorul unei opere literare demne de Cartea Recordurilor. El a transpus integral Biblia în versuri. Ioan Ciorca nu are pretenţia că opera sa are valoare teologică, ci doar literară. ”În loc de Cuvântul rostit propun Cuvântul recitat. Pentru mulţi oameni, este mai uşor să reţină nişte versuri decât nişte versete. Biblia în versuri nu vrea să fie o operă teologică, ci este doar literatură. Bineînţeles, este literatură creştină, care ajută Cuvântul Domnului să ajungă în inimile cititorilor”, a spus Ioan Ciorca. El a grupat cele 66 de cărţi ale Bibliei în 21 de volume. Textul este gata integral, iar publicarea volumelor începe la Cluj. Primul volum, publicat la Editura Inspirescu din Satu Mare, va fi lansat azi, de la ora 19.00, pe terasa din cadrul Palatului Banffy, azi Muzeul de Artă din Cluj. Prefaţa cărţii este semnată de preotul Ioan Chirilă, profesor al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Cluj şi preşedinte al Senatului Universităţii Babeş-Bolyai. Apariţia cărţii a fost posibilă cu ajutorul preotului stavrofor Radu Botiş, din Ulmeni, Maramureş. Este pentru prima dată când Biblia este versificată în integralitatea ei, iar pentru omologarea oficială a acestui demers literar inedit, au fost contactaţi reprezentanţii Cărţii Recordurilor, care vor putea aproba declararea a record a muncii lui Ioan Ciorca la finalul publicării seriei celor 21 de volume. Unele dintre versurile biblice ale lui Ioan Ciorca, mai exact cele care se referă la cărţile Noului Testament au văzut lumina tiparului la o altă editură din Cluj, care a dat, însă, faliment din cauza crizei economice.

 

Bani din America

 

Strădaniile sale au fost remarcate şi peste Ocean, iar teologul american, Ernest Walter Herman, a contribuit financiar la apariţia cărţii lui Ioan Ciorca. ”Un „accident” nefericit (păcatul) ne-a încorsetat, pentru o vreme, în limitele temporarului. Dumnezeul-Om, Iisus Hristos, ne-a decorsetat făcând din noi ceva incomparabil cu mult mai slăvit – ne-a îndumnezeit, ne-a făcut copii ai veşnicului Dumnezeu. Dacă primul om, Adam, a fost făcut din ţărână, noi suntem născuţi din Dumnezeu. Omul va trăi veşnic oricum, fie cu Satana fie cu Dumnezeu. Cartea aceasta, Cuvântul lui Dumnezeu în versuri, este îndreptarul lui Dumnezeu energizat de Duhul Sfânt al lui Dumnezeu care, pe cel ce Îl citeşte şi îngăduie Duhului Sfânt să-l schimbe, îl va face copilul lui Dumnezeu, fericit şi împlinit în viaţa aceasta efemeră, iar în viaţa veşnică să locuiască pe plaiurile paradisice, veşnic însorite de Soarele – Hristos. Binecuvântează, Sfinte Dumnezeu, pe toţi ce iau cunoştinţă azi de Cuvântul Tău ca devenind copiii Tăi, să Te poată numi nu numai Dumnezeu, ci Tatăl lor. Să fie binecuvântat autorul, Ioan Ciorca”, a spus teologul american.

 

Cine este Ioan Ciorca

 

Scriitorul Ioan Ciorca este absolvent de Filozofie la Universitatea Babeş-Bolyai. El a terminat facultatea cu nota 10, apoi a absolvit un masterat în managementul proiectelor. Ioan Ciorca a publicat până acum mai mult de 10 cărţi, dintre care două în Statele Unite ale Americii. Din cauza unor ghinioane personale, Ioan Ciorca a reuşit să termine studiile universitare abia la 50 de ani. El îşi câştigă existenţa, tot din cauza unor ghinioane personale, ca mecanic la SC Electrica Nord SA. Scriitorul clujean a câştigat mai multe distincţii şi în inventică. El a creat, printre altele, un motor de maşină care consumă un litru de combustibil la 100 de kilometri. Motorul său a fost validat de cercetătorii de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca. De asemenea, Ioan Ciorca a fost decorat personal de către fostul dictator irakian Saddam Hussein, pentru că, în anul 1981, în toiul războiului dintre Irak şi Iran, echipa de specialişti români din care făcea parte, a instalat, chiar în vecinătatea zonei tulburate de lupte, trei magistrale de curent electric, folosite şi azi de către irakieni.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă