22.8 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialFOTO. Artistul care imortalizează frumuseţea celor mai respingătoare animale

FOTO. Artistul care imortalizează frumuseţea celor mai respingătoare animale

Privind aceste poze, ele par nişte ilustraţii din „Alice în ţara minunilor”, dar fotograful Igor Siwanowicz scoate la iveală frumuseţea acestor mici animăluţe, scris cotidianul Daily Mail.

Fotograful a folosit pentru realizarea acestor poze, lentile speciale pentru mărit tocmai pentru a putea avea o imagine cât mai fidelă şi mai personală a acestor ciudat, dar minunate creaturi ale naturii. Expertul polonez spune că misiunea sa este aceea de a-i face pe oameni să se îndrăgostească de aceste creaturi, mai ales că, pe unele, le ţine ca animale de companie.

De la păianjenul săritor la pui de cameleoni, Igor spune că şi-ar dori ca lumea să mai privească o dată la frumuseţea ascunsă a unora dintre animalele cu cea mai ciudată înfăţişare din lume. „Vă încurajez să cinstiţi dreptul la viaţă al fiecărei forme de viaţă şi să puteţi privi drept în ochii creaturii pe care o consideraţi cea mai înspăimântătoare şi dezgustătoare şi să îi descoperiţi frumuseţea”, a precizat Igor.

Arta mea este o provocare pentru percepţia potrivit căreia un gândac este ceva urât şi respingător„, a mai spus fotograful.

Folosind lentile de 100mm, fotograful în vârstă de 35 de ani aşteaptă răbdător pentru ca subiecţii săi să îşi ia poziţia corectă pentru a-i putea imortaliza de la numai 15 cm distanţă.

Rata de succes este cu toate acestea deosebit de mică, de aproximativ o fotografie reuşită din 200, iar Igor recunoaşte că imortalizarea insectelor, reptilelor şi amfibienilor este un porces de durată.

Igor a mai mărturisit că munca cu „micile bestii cunoscute pentru lipsa de cooperare este o altă provocare. Nu poţi să îi faci pe gândaci să pozeze pentru tine. Ei fac ceea ce le place şi tu trebuie să îţi dai seama care este acest lucru.”

Fotograful lucrează din studioul său de la Munchen şi, de multe ori a făcut apel pentru poze, printre alţii, la iguana sa, Cornelius. Fiindcă a călătorit în Indonezia, Singapore şi Africa de Sud pentru a imortaliza viaţa sălbatică, Igor spune că secretul unei astfel de meserii se bazează pe „talentul de observator, respectul pentru modelele tale şi răbdare”.

Cele mai citite

VIDEO. Aurelian Temișan, reacție după ce Andreea Bălan a părăsit „Te cunosc de undeva”

Aurelian Temișan a vorbit pentru prima dată despre plecarea neașteptată a Andreei Bălan din emisiunea „Te cunosc de undeva”, unde au fost colegi de...

Raya a salvat-o pe Arsenal de la eșec! Portarul spaniol a avut o paradă uluitoare

David Raya, portarul lui Arsenal, a fost protagonistul unei duble parade impresionante care a salvat echipa sa în meciul împotriva Atalantei, scor 0-0, din...

Surpriza din tribune la Monaco – Barcelona. Michael Jordan, prezent la meci

Michael Jordan, legenda baschetului și considerat cel mai bun jucător din toate timpurile, a fost prezent pe Stade Louis II la meciul dintre AS...
Ultima oră
Pe aceeași temă