16.1 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăMuzeul Naţional Peleş atrage zeci de mii de turişti străini. Vezi din...

Muzeul Naţional Peleş atrage zeci de mii de turişti străini. Vezi din ce colţuri ale lumii vin

Turiştii din Statele Unite ale Americii (SUA), Israel şi Spania se află în topul străinilor care au vizitat în ultimii zece ani Muzeul Naţional Peleş (MNP) din staţiunea prahoveană Sinaia. În perioada 2002-2012 zeci de mii de turişti străini au trecut pragul muzeului, arată Agerpres.

Numărul turiştilor străini care au vizitat Muzeul Naţional Peleş în perioada 2002-2012 a oscilat între 72.957, reprezentând 22% din total, şi 119.171 (42%), vârful fiind atins în anul 2010.

În topul vizitatorilor din alte ţări, primul loc este ocupat de turiştii din Statele Unite ale Americii, urmaţi de cei din Israel, Spania, Grecia, Bulgaria, Polonia, Franţa, Coreea, Hong-Kong, Taiwan şi Japonia.

În ceea ce priveşte numărul turiştilor care au vizitat muzeul în primul semestru al anului în curs, acesta este de 111.704, cu aproape 4.500 mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului precedent, 20% fiind străini.

„Odată cu instalarea crizei şi în România, a scăzut numărul total de vizitatori, dar încasările nu au scăzut, ba dimpotrivă, au crescut, deoarece s-au introdus două oferte de vizitare la Castelul Peleş, prin deschiderea celor două etaje superioare (exemplu: parter- 20 lei/persoană; ofertă I- parter + etaj I-50 lei/persoană şi ofertă II- parter + etaj I + etaj II- 70 lei/persoană)”, se arată în datele transmise de reprezentanţii muzeului.

Aceştia estimează că numărul turiştilor care vor vizita Muzeul Naţional Peleş în cursul acestui an va fi de aproximativ 290.000, cu aproape 5.000 mai mulţi decât în 2012.

 

Cele mai citite

Ce să alegi între un SRL și un PFA în 2024?

Răspunsul la această întrebare nu poate fi unul general valabil, ci din contra, depinde de particularitățile fiecărei afaceri în parte. În prezentul articol ne-am propus...

Crin Antonescu: Klaus Iohannis are ca obiectiv principal preluarea conducerii Partidului Național Liberal

Fostul lider al PNL, Crin Antonescu, a declarat într-o emisiune la Antena 3 că, în opinia sa, Klaus Iohannis are ca obiectiv principal preluarea...

Două persoane au fost atacate de urs în Brașov și au ajuns la spital

Două persoane au fost atacate de un urs, duminică seară, în localitatea Crizbav din județul Brașov. Victimele sunt o fată de 14 ani, însărcinată...
Ultima oră
Pe aceeași temă