20.3 C
București
sâmbătă, 7 septembrie 2024
AcasăAlegeri 2016Tinerii sunt încurajaţi să studieze în străinătate

Tinerii sunt încurajaţi să studieze în străinătate

Peste o mie de tineri sunt aşteptaţi la seminariile oferite în cadrul Caravanei LSRS (Liga Studenţilor Români din Străinătate), unde pot afla mai multe despre studiile în străinătate. De asemenea, participanţii vor primi o invitaţie spre implicarea în proiecte şi activităţi de voluntariat.

Caravana LSRS este un proiect care recunoaşte şi susţine interesul tinerilor români de a dobândi o educaţie de calitate în străinătate şi care vine în întâmpinarea necesităţii de informare a acestora cu privire la oportunităţile academice internaţionale. Liga îi invită pe tineri să afle mai multe detalii despre ţara în care ar vrea să studieze şi cum pot ajunge acolo, în cadrul seminariilor care se vor desfăşura în toată România pe perioada verii. Trainerii sunt studenţi sau absolvenţi români ai unor universităţi de top din întreaga lume.

Prima etapă este în plină desfăşurare, Caravana urmând a ajunge până pe 13 iunie în 12 mari oraşe. Etapa a doua se va desfăşura între 20 iulie şi 10 august, iar cea de-a treia între 20 septembrie şi 10 octombrie. Ultima etapă (20 octombrie – 20 decembrie) se va baza doar pe seminarii desfăşurate online. Mai multe informaţii privind participarea, le puteţi obţine pe www.lsrs.ro.

2011/05/29//183179-tinerii2.jpg

Informaţii „direct de la sursă”

Motivul pentru care a fost iniţiată Caravana LSRS este nevoia de consiliere a tinerilor care îşi doresc să îşi continue studiile peste hotare. „Caravana îi sprijină pe tineri prin oferirea de informaţii privind procesul de aplicaţie, cât şi paşii pe care trebuie să îi parcurgă pentru a ajunge să studieze acolo unde îşi doresc. Mai mult, prin Caravana LSRS oferim informaţii «direct de la sursă»”, ne-a declarat Irina Nicoleta Scarlat, vicepreşedinte pe comunicare&informare în cadrul LSRS.

Astfel, pe parcursul Caravanei, participanţii vor afla de la studenţi români de peste hotare care sunt paşii pe care trebuie să îi parcurgă pentru a ajunge să studieze în străinătate. „Caravana LSRS informează tinerii români cu privire la posibilităţile de studiu în străinătate, le prezintă avantajele şi dezavantajele studiului într-o anumită ţară, le oferă detalii despre procesul de aplicaţie şi paşii necesari pentru a avea şanse reale de admitere la una dintre universităţile din străinătate”, a precizat Adina Vinţan, lider de proiect Caravana LSRS.

Andrei Munteanu
Andrei Munteanu
Andrei Munteanu
Cele mai citite

Rețea internațională de clonare de carduri, destructurată de autoritățile judiciare române și americane

Anchetatorii româno-americani au colaborat împreună pentru destructurarea unei grupări care clona datele de pe carduri Reţeaua, înfiinţată în California, era formată din români şi...

Adeverințe falsificate pentru a scăpa de absențele de la școală. Doi tineri au fost reținuți

Doi tineri din Pitești au fost reținuți sub acuzația de falsificare și utilizare de adeverințe medicale false, în urma unei percheziții domiciliare. Aceștia sunt...

Rețea internațională de clonare de carduri, destructurată de autoritățile judiciare române și americane

Anchetatorii româno-americani au colaborat împreună pentru destructurarea unei grupări care clona datele de pe carduri Reţeaua, înfiinţată în California, era formată din români şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă