-0.2 C
București
miercuri, 1 ianuarie 2025
AcasăInvestigații România LiberăPovestea ascensiunii spectaculoase a lui Bogdan Drăgoi

Povestea ascensiunii spectaculoase a lui Bogdan Drăgoi

Bogdan Drăgoi, secretarul de stat din Ministerul Finanţelor, este numele vehiculat cel mai mult pentru postul de ministru al Finanţelor în guvernul condus de Mihai Răzvan Ungureanu. Drăgoi ar putea să îi ia astfel locul lui Gheorghe Ialomiţianu.

Tanărul demnitar a avut o ascensiune spectaculoasă pană la poziţia de secretar de stat din Ministerul Finanţelor. Ziarul Financiar îl caracteriza anul trecut ca fiind « artizanul ieşirii României pe piaţa externă prin vânzarea de euro-obligaţiuni pe cinci ani ».

Bogdan Drăgoi a absolvit cu distincţia Magna cum Laudae specializarea în Relaţii Internaţionale şi specializarea în Economie la Universitatea Tufts University, Fletcher din Boston, Massachusetts.

În perioada 2004-2006 Bogdan Drăgoi a fost acţionar şi vicepreşedinte la Focus Sat, prima televiziune digitală din România, el ocupându-se de vanzarea firmei către UPC Romania.

Din 2006 a intrat în administraţia publică si a fost pentru cinci luni (aprilie-septembrie) consilier la Ministerul Integrării Europene. În perioada septembrie 2006-noiembrie 2007 Bogdan Drăgoi a fost secretar de stat la Ministerul Finanţelor Publice.

Între noiembrie 2007 şi iunie 2008, Drăgoi a fost Director General la Departamentul Economic al Primăriei Capitalei. Din ianuarie 2009 este secretar de stat din Ministerul Finanţelor.

Bogdan Drăgoi este fiul lui Dan Drăgoi, un om de afaceri extrem de puternic de la începutul anilor ’90, considerat „mâna dreaptă” a lui Victor Stănculescu, conform Ziarului Financiar. Din anul 2000, Dan Drăgoi s-a apropiat de grupul lui Adriean Videanu, un important lider al Partidului Democrat Liberal.

Cele mai citite

Ambasadorul Rusiei la București, găsit în stare de inconștiență

Diplomatul, în vârstă de 65 de ani, care are mai multe probleme medicale, a fost transportat cu o ambulanţă SMURD la Spitalul Floreasca, din...

Piața mondială a petrolului, bine aprovizionată în 2025, conform AIE

Cererea de petrol este prognozată să crească ușor mai mult, decât se estimase, în special pentru măsurile economice recente, adoptate în Asia Agenția Internațională pentru...

Ce urmează, după ce s-a încheiat furnizarea de gaz rusesc către Europa, prin Ucraina

Naftogaz din Ucraina a refuzat să-și reînnoiască acordul de tranzit de cinci ani cu Gazprom din Rusia Aprovizionarea Rusiei cu gaz către Europa a scăzut...
Ultima oră
Pe aceeași temă