16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăNou avertisment CE pentru urgentele 112

Nou avertisment CE pentru urgentele 112

Comisia Europeana a avertizat ieri Romania ca figureaza in continuare printre statele care nu au un sistem de localizare a apelantului in cazul telefoanelor catre serviciul unic de urgenta 112 efectuate din retelele mobile. Numarul 112 poate fi apelat in toate cazurile in care este nevoie de interventia imediata a Ambulantei, Politiei, Pompierilor, Jandarmeriei. Acesta este gratuit si poate fi apelat de pe orice telefon, fix sau mobil, in Romania si in intreaga Uniune Europeana. "Milioane de cetateni care pleaca in vara aceasta in vacanta trebuie sa retina doar un singur numar pentru apeluri de urgenta: 112", a spus Viviane Reding, comisarul UE pentru telecomunicatii.

Insa, potrivit unui comunicat al CE dat publicitatii ieri, sase tari se confrunta in continuare cu lipsa unui sistem de localizare a apelantului in cazul telefoanelor catre 112 efectuate din retelele mobile: Italia, Lituania, Olanda, Polonia, Romania si Slovacia. Acestea fac, in prezent, obiectul procedurilor privind incalcarea dreptului comunitar.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă