16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăTurismul medical-o afacere de viitor?

Turismul medical-o afacere de viitor?

Nevoia românilor de servicii medicale de calitate deschide o nouă oportunitate agenţiilor de turism. Turismul medical reprezintă o nişă de piaţă puţin exploatată de agenţiile româneşti, dar care pare una dintre cele mai profitabile afaceri de viitor.

Printre ţările cu cel mai bun sistem de sănătate din Europa este Austria potrivit unor institute independente precum European Health Consumer Index şi Karolinska.  Potrivit acestor institute, sistemul medical din Austria este unul de top în multe domenii. De exemplu, rată de supravieţuire a persoanelor bolnave de cancer este foarte înaltă în Austria.

Personalităţi publice precum Teo sau Şerban Huidu au beneficiat de serviciile medicale din această ţară, în detrimentul celor din România sau pentru că spitalele de aici nu erau pregătite pentru intervenţii mai complicate.

Astfel, unele agenţii de turism se reprofilează spre această nişă şi încep să îşi deschidă noi divizii. În această direcţie a mers şi Perfect Tour care a lansat luna aceasta o nouă divizie- Medical Premium care oferă acces la serviciile medicale din Austria. Ca reprezentant al Premium Health Solutions Austri, noua divizie  furnizează servicii de asistenţă medicală sub tutela Asociaţiei Medicale din Austria (Austrian Medical Association).

Prin urmare clienţii pot beneficia de servicii precum aranjamente pentru călătorie care includ zborul, transferul de la aeroport, cazare, program special pentru persoanele însoţitoare (cazare şi servicii de divertisment) şi personal calificat vorbitor de limbă romană disponibil 24 ore/7 zile pentru pacienţii VIP şi membrii însoţitori ai familiei sale.

Principalele domenii medicale includ: chirurgie, medicină internă, anestezie şi operaţii, oftalmologie, dermatologie, analize genetice oncologice, ginecologie, ORL, secţie pulmonară, neurologie, ortopedie, urologie.

Cele mai citite

Adolescent agresat sexual la un bazin de înot din sectorul 2 al Capitalei

Un bărbat de 58 de ani a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti sub acuzația că ar fi agresat sexual,...

Rasa Ciobănescul românesc corb a fost recunoscută oficial la nivel internațional

O rasă românească de câini, Ciobănescul românesc corb, a fost recunoscută oficial la nivel mondial de Federația Chinologică Internațională, devenind a patra rasă națională...

Ambasadorului SUA la Budapesta a criticat Ungaria pentru apropierea de Putin

Ambasadorului SUA, David Pressman, la Forumul Budapesta 2024, din data de 18 septembrie, a vorbit despre alegerile din SUA și legătura dintre pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă