16.3 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăO bancă franceză şterge datoriile clienţiilor săraci

O bancă franceză şterge datoriile clienţiilor săraci

O instituţie bancară din Franţa a decis să şteargă datoriile celor mai săraci clienţi ai săi, anunţă Good.is, citat de Huffington Post.

Crédit Municipal de Paris, o instituţie financiară pariziană, care oferă împrumuturi cu dobândă mică şi care primea drept gaj obiecte de valoare, a anunţat că va şterge datoriile pentru aproximativ 3.500 de clienţi care datorau băncii fiecare câte 150 de euro (aproximativ 190 dolari) sau mai puţin. Anunţul marchează aniversarea a 375 de ani de la înfiinţarea băncii.

„A fost frumos, am recuperat tot” a declarat pentru Europe 1 Lina o tânără mamă. În luna mai, Lina a împrumutat 120 de euro, amanetându-şi bijuteriile.

Oficialii băncii spun că actuala criză economică a dus la o creştere cu 30 la sută a numărului de clienţi. „Oamenii îşi primeau obiectele înapoi după 11-13 luni, acum această perioadă a ajuns aproape la 24 de luni”, a spus Florence Marambat purtătorul de cuvânt al băncii.

Potrivit New York Times, banca există în locul caselor de amanet private în Franţa şi a servit clienţi precum Victor Hugo si Emile Zola.

 

Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Seara Palatului Elisabeta dedicată municipiului Ploiești – miercuri, 18 septembrie 2024

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei va găzdui, la Palatul Elisabeta, miercuri, 18 septembrie 2024, la ora 17, o seară dedicată municipiului Ploiești, Capitala Tineretului...

Parlamentul Georgiei interzice prin lege propaganda LGBT

O lege împotriva propagandei LGBT a fost adoptată de Parlamentul Georgiei, marți. Este legea supra "valorilor familiale şi protecţiei minorilor", inspirată de legislația rusească...

Se scoate la licitație un tronson al unui drum de mare viteză

Un nou tronson din drumul expres Târgu Jiu - Filiași a fost scos la licitație de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere...
Ultima oră
Pe aceeași temă