13.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăBăncile europene trebuie să continue reducerea expunerii la obligaţiunile italiene-bancher

Băncile europene trebuie să continue reducerea expunerii la obligaţiunile italiene-bancher

Băncile europene trebuie să continue reducerea expunerii la obligaţiunile italiene şi la alte active afectate de problema datoriilor, pentru a evita să fie atrase în epicentrul crizei, a declarat preşedintele Federaţiei Bancare Europene, Christian Clausen, transmite Bloomberg, scrie Mediafax.

 

„Băncile fac exact ceea ce trebuie să facă, reduc riscurile, şi se vede clar că acum sunt vândute obligaţiuni italiene”, a spus Clausen.

Randamentul obligaţiunilor italiene pe termen de 10 ani a depăşit săptămâna trecută 7%, nivel care a determinat Grecia, Irlanda şi Portugalia să ceară sprijin financiar internaţional.

Băncile din Europa renunţă la activele infectate de criza datoriilor pentru a respecta reglementările mai stricte privind capitalul, a spus Clausen, director general al Nordea Bank şi preşedinte al Federaţiei care reprezintă asociaţiile bancare naţionale din Europa.

„Băncile trebuie să continue ceea de fac. De fapt, se îndepărtează de epicentrul crizei”, a adăugat el.

Autoritatea Bancară Europeană a anunţat în octombrie că băncile europene au nevoie de capital suplimentar de 106 miliarde de euro pentru a respecta regulile mai stricte introduse ca reacţie la criza datoriilor din zona euro, care prevăd o rată de adecvare a capitalului de 9%.

Guvernul italian a vândut luni obligaţiuni cu maturitatea la cinci ani, reuşind să atragă din piaţă suma vizată, respectiv 3 miliarde euro, la o dobândă de 6,29%, cel mai ridicat nivel în peste 14 ani şi mult mai ridicată decât preţul de 5,32% plătit la licitaţia similară de luna trecută, însă mai redusă faţă de aşteptări. Randamentul obligaţiunilor pe termen de 10 ani a atins luni 6,4%.

Cele mai citite

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă