17.8 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialDe ce brandul Düfa se întoarce în România dupa cinci ani

De ce brandul Düfa se întoarce în România dupa cinci ani

Grupul german Meffert AG, unul dintre liderii europeni în producţia de lacuri şi vopsele, revine pe piaţa din România alături de Düfa Tec, cu produsele originale care au consacrat brandul Düfa.

Liviu Stan şi Irinel Gheorghe, având amândoi funcţia de managing partner în cadrul Düfa Tec, au decis, după o absenţă de cinci ani de pe piaţa românească, să se întoarcă la grupul Meffert AG. Decizia lor se datorează notorietăţii foarte mari a brandului Düfa.

Conform datelor SNA de la începutul lui 2010, Düfa era perceput ca fiind încă prezent în preferinţele cumpărătorilor, astfel încât se situa pe locul trei în topul celor mai bine receptate vopsele lavabile din România.

Liviu Stan şi Irinel Gheorghe, împreună cu Dieter Meffert, directorul general al Meffert AG, îşi propun o cifră de afaceri de 3.5 milioane euro până la sfârşitul anului 2011.

„Ne-am propus să ajungem pe locul doi în topul celor mai profitabile firme de profil, până în 2015, cu o cifră de afaceri de 3.5 milioane euro până la sfârşitul anului 2011. Investiţiile importante în marketing din cursul acestui an se vor îndreapta către susţinerea magazinelor din reţeaua de retail, a sectorului B2B şi a partenerilor din domeniul DoItYourself”, a declarat Irinel Gheorghe, Managing Partner Düfa.

Produsele Düfa sunt fabricate după reţetele originale ale Meffert AG din Germania, între acestea numărându-se lacuri şi vopsele pe bază de apă, vopsele lavabile de înaltă calitate pentru interior şi exterior, tencuieli decorative, dar şi produse pentru renovare, etanşare şi materiale speciale destinate finisajelor în construcţii.

„Produsele noastre au putere mare de acoperire, sunt uşor de aplica, ecologice, nu conţin solvenţi şi nu miros iar raportul calitate-preţ este foarte bun. Noi venim cu lucruri simple, de care clientul are nevoie şi punem aceeaşi calitate în fiecare găleată”, a declarat Irinel Gheorghe, managing partner Düfa Tec.

Grupul Meffert deţine 11 fabrici, dintre care sunt în Germania. Liviu Stan a declarat că deschiderea unei fabrici în România va fi posibilă anul viitor.

„Poate peste un an vom achiziţiona o fabrică veche, pe care să o transformăm, sau vom construi una nouă. Banii necesari unei astfel de investiţii există, dar, avem nevoie, în primul rând, de piaţă”, a declarat Liviu Stan.

Vopseaua lavabilă albă Düfa Superweiss, cel mai cunoscut produs al companiei, este ecologică, nu miroase, este uşor de aplicat şi are un grad foarte ridicat de alb, garantând o putere de acoperire excelentă şi rezistenţă la uzură. Produsul poartă marcajul „Der Blaue Engel” (Îngerul Albastru), prin
care garantează compatibilitatea sa cu mediul înconjurător: nu conţine solvenţi, cuprinde plastifianţi sub 0,1% şi minimum de conservanţi.

Grupul german Meffert AG a vândut în 2005 compania Düfa România către fondul de investiţii american Advent International, acesta având drept de utilizare a mărcii Düfa timp de cinci ani.În acest interval de timp, Düfa România s-a transformat, dobândind o identitate nouă, sub numele Deutek, cu produse şi mărci proprii, tot aşa cum Ariciul Düfa, ca simbol, a fost înlocuit de Pasărea Deutek.

Strategia de revenire a originalului Düfa a început în august 2010.

În prezent, Düfa are peste 1500 de parteneri în reţeaua de retail din toată ţara prin intermediul a 20 distribuitori regionali precum şi 2 clienţi majori în segmentul DoItYourself.

Cele mai citite

Focar de infecții la una dintre cele mai mari maternități din București

Un focar de infecții a fost depistat la una dintre cele mai mari maternități din București, unde mai multe paciente susțin că au contractat...

Germania a suspendat exporturile de armament către Israel

O sursă apropiată ministerului a citat un oficial guvernamental de rang înalt care a declarat că a oprit activitatea de aprobare a licențelor de...

Ciucă nu-l vrea premier pe Ciolacu dacă va câștiga alegerile prezidențiale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, nu l-ar pune premier pe Marcel Ciolacu, arătând că acesta susţine...
Ultima oră
Pe aceeași temă