16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialAeronavele Tarom, asigurate in continuare de Astra-Uniqa

Aeronavele Tarom, asigurate in continuare de Astra-Uniqa

Astra-Uniqa a castigat licitatia organizata de catre Tarom pentru asigurarea casco a flotei sale de aeronave.

Licitatia a vizat, de asemenea, servicii de asigurare casco pentru piese de schimb si de raspun-dere civila fata de pasageri, bagaje, marfa, posta sau terti.
Astfel, Astra-Uniqa va asigura, in perioada 1 mai 2008-30 aprilie 2009, aeronavele Tarom, in limita a 452 de milioane de dolari, iar limita combinata unica pentru asigurarea de raspundere civila fata de terti este de 750 de milioane de dolari.
Liderul de reasigurare al contului Tarom este Global Aerospace Underwrinting Managers (GAUM), un puternic pool de reasigurare alcatuit din National Indemnity/Berkshire Hathaway, Munich Re/Great Lakes, Tokio Marine, Mitsui Sumitomo. Aceste companii au preluat integral, impreuna cu alti peste 20 de reasiguratori internationali specializati in riscuri aviatice, riscurile politei de asigurare pentru aeronavele Tarom, riscuri ce au fost plasate prin brokerul de reasigurare Willis, cel mai mare broker de aviatie la nivel mondial.
De mentionat este faptul ca acest contract a fost atribuit pentru al doilea an consecutiv companiei Astra-Uniqa, dupa ce aceasta a asigurat si anul trecut flota operatorului aerian roman pentru o prima de asigurare ce se ridica la 6,98 milioane de lei (pentru perioada 1 mai 2007-30 aprilie 2008).
La licitatia Tarom de anul acesta au mai depus oferte Allianz-Tiriac Asigurari si Omniasig.
Dupa ce a instrumentat cea mai mare dauna produsa in Romania in ultimii ani, cea a aeronavei avariate la finele anului 2007, Astra a mai reinnoit in 2008 contractele de asigurare cu companiile Romavia, BlueAir, Romaero si Aerostar. In plus, scoala Superioara de Aviatie Civila este, de la inceputul acestui an, un nou client al companiei, iar portofoliul asiguratorului cuprinde si Aeroportul Baneasa si Aeroclubul Romaniei.
Tarom detine o flota compusa din 18 aeronave (2 Airbus 318-111, 5 Boeing 737-300, 4 Boeing 737-700 si 7 ATR 42-500) si a transportat anul trecut 1,69 milioane de pasageri, cu 32,1% mai multi fata de 2006.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă