4.3 C
București
luni, 13 ianuarie 2025
AcasăAlegeri 2016CV-ul, cartea de vizită la un târg virtual de joburi

CV-ul, cartea de vizită la un târg virtual de joburi

 

Un târg virtual de locuri de muncă nu permite contactul fizic cu reprezentantul companiei, astfel încât singurul mesaj pe care puteţi să-l transmiteţi este prin intermediul CV-ului. Specialiştii recomandă ca el să fie clar, coerent, să conţină informaţii relevante şi să reflecte că sunteţi un profesionist, dornic de a vă dezvolta şi că deţineţi calităţile pe care orice angajator le caută.

 

Un CV structurat, actualizat şi care să cuprindă date relevante despre activitatea dumneavoastră anterioară poate fi cheia succesului pentru a trece la următoarea etapă, respectiv să fiţi programat la un interviu. Important este să aplicaţi la posturile care se potrivesc profilului dumneavoastră, pentru a se evita ocazia de a fi refuzat. „Dacă sunteţi participant la un târg virtual de joburi, ar trebui să ţineţi cont de faptul că, spre deosebire de un interviu faţă în faţă, la un târg online, angajatorul vă judecă strict după aspectul CV-ului”, precizează Cătălina Rascu, recruitment coordinator în cadrul Consulteam România, agenţie de recrutare care va fi prezentă la Angajări – Târgul Virtual de Joburi, care se va desfăşura până pe 15 noiembrie.

„Prin urmare, ar trebui să vă asi-gu-raţi că acesta este actualizat şi com-plet, respectiv să conţină toată experienţa relevantă, inclusiv jobul actual şi să ofere destul de multe detalii pentru a fi eligibil”, recomandă Rascu.

Mai mult, Paula Covrig, şeful departamentului recrutare&dezvoltare din cadrul Băncii Comerciale Române, susţine că participanţii la un târg online de locuri de muncă trebuie să aibă multă curiozitate, pe lângă CV. „Târgul virtual de joburi este o şansă foarte bună să aflaţi cât mai multe despre companiile de astăzi”, explică Paula Covrig.

Atenţie la detalii!

De asemenea, Cătălina Rascu oferă câteva informaţii tehnice despre cum să vă construiţi un CV. El trebuie să fie într-un format acceptat şi să aibă o dimensiune potrivită, în condiţiile în care prea puţină infor-maţie înseamnă puţină experien-ţă, iar prea multă poate sublinia faptul că nu aveţi capacitate de a prioritiza. „În plus, denumiţi CV-ul într-un mod în care să fiţi uşor de găsit la o eventuală căutare. Astfel, vă puteţi maximiza şansele. Dacă în momentul aplicării nu sunteţi ales pentru un post, puteţi fi sunat ulterior, când va apărea un post relevant”, ex-plică Rascu. „Mai mult, nu uitaţi de datele de contact, respectiv de numărul de telefon şi de adresa de e-mail, care trebuie să fie valide şi pe care să le verificaţi periodic”, adaugă Rascu.

Folosiţi orice instrument online de informare

În cadrul unui târg virtual de joburi, chiar dacă lipseşte contactul vizual cu unul dintre angajaţii companiei şi consideraţi că nu puteţi primi la fel de multe răspunsuri la întrebările dumneavoastră, nu uitaţi că în mediul online sunt o mulţime de instrumente care vă pot fi de folos. „Folosiţi prezentările noastre, analizaţi şi comparaţi posturile vacante şi urmăriţi-ne şi pe alte site-uri. De exemplu, pe www.bcr.ro, puteţi vedea valorile noastre, puteţi înţelege cum suntem organizaţi, puteţi vedea ce fel de produse promovăm şi cum ne implicăm în comunitate. Căutaţi‑ne şi pe reţelele sociale şi vă veţi face o imagine despre noi”, spune Paula Covrig.

Mai mult, după ce aţi analizat oferta de joburi a fiecărui angajator, aplicaţi direct doar la posturile care credeţi că vi s-ar potrivi şi pentru care aveţi experienţă şi capacităţile cerute de angajator. „Dacă nu vă regăsiţi în nici unul dintre aceste posturi, trimiteţi aplicaţia dumnea-voastră spontană către compania respectivă şi specificaţi ce tip de post v-aţi dori”, spune Cătălina Rascu. Astfel, dovediţi angajatorului că sunteţi un candidat credibil şi că ştiţi ce vreţi. „Am întâlnit des candidaţi care, din dorinţa de a acoperi toate posibilităţile, aplică la 3-4 posturi ale aceluiaşi angajator fără a se potrivi nici unuia. De obicei, sunt catalogaţi negativ, motivaţia nefiind postul oferit, ci «un job oricare»”, conchide Rascu. Text Box:

Nu rataţi!

 România liberă organizează în perioada 20 octombrie-15 noiembrie „Angajări – Târg virtual de joburi”, unde sunt aşteptaţi candidaţi cu minimum trei ani de experienţă pentru a-şi găsi un loc de muncă. La târg, vor participa organizaţii din toate industriile, respectiv finaciar, asigurări, retail, outsourcing şi nu numai, cât şi companii de recrutare care vor posta joburi vacante disponibile doar pe http://angajari.romanialibera.ro.

Lista angajatorilor

–  IKEA

–  Banca Comercială Română

–   Danone

–   Astra Asigurari

–  Rompetrol

–  Continental Automotive

–  Manpower

–  Yazaki

–  Romstal

–  ABC Human Capital

–  Consulteam

–  Wipro

Andrei Munteanu
Andrei Munteanu
Andrei Munteanu
Cele mai citite

Răzvan Marin, aproape de despărțirea de Cagliari! Dorit în Bundesliga și Anglia

Răzvan Marin, unul dintre cei mai importanți jucători ai naționalei României în 2024, se pregătește de o mutare importantă. Mijlocașul, aflat sub contract cu...

Românii pot investi în titlurile de stat Tezaur cu dobânzi atractive

Ministrul Finanțelor, Tanczos Barna, a încurajat cetățenii să investească, subliniind că dobânzile rămân în țară și contribuie la echilibrarea bugetului național Începând de luni, 13...

Premierul Slovaciei a adresat o invitație oficială lui Zelenski. Subiectul: tranzitul gazelor naturale

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a adresat o invitație oficială președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, pentru a participa la discuții legate de tranzitul gazelor naturale, notează...
Ultima oră
Pe aceeași temă