21 C
București
duminică, 28 aprilie 2024
AcasăSpecialWashington Post: Donald Trump ar plănui să retragă Statele Unite din acordul...

Washington Post: Donald Trump ar plănui să retragă Statele Unite din acordul comercial cu Coreea de Sud

Președintele american Donald Trump ar intenționa să retragă Statele Unite din acordul comercial cu Coreea de Sud, care a intrat în vigoare în 2012, potrivit cotidianului The Washington Post, citat de EFE, informează Agerpres.

Mai mulți funcționari au declarat, sub rezerva anonimatului, că liderul de la Washington le-ar fi cerut deja consilierilor săi să pregătească retragerea. Astfel, procedura oficială ar putea debuta chiar săptămâna viitoare.

Un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat, pentru Washington Post, că există o dezbatere în curs pe tema acordului comercial cu Coreea de Sud, dar niciun anunț oficial pe acest subiect deocamdată.

Unii membri ai echipei guvernamentale a lui Donald Trump, printre care ministrul Apărării, James Mattis, și principalul consilier economic al Casei Albe, Gary Cohn, îi cer președintelui să respecte acordul cu Seulul, mai ales că SUA și Coreea de Sud colaborează în prezent pentru a încerca să frâneze amenințarea nucleară în creștere pe care o reprezintă Coreea de Nord, mai scrie Washington Post.

În campania electorală de anul trecut, Trump a criticat în repetate rânduri acest acord bilateral și și-a exprimat preocuparea față de deficitul comercial al țării sale în relație cu Coreea de Sud, care s-a ridicat la aproape 28 de miliarde de dolari în 2016.

Cele mai citite

Burduja își face campanie pe motocicletă. “Este adevăratul candidat al dreptei”, susține Ciucă

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, apare în câteva fotografii în postură de motociclist, aceste imagini fiind postate chiar...

Gabriela Firea își depune candidatura la funcția de primar general, în prezența lui Ciolacu

Gabriela Firea își depune oficial candidatura pentru funcția de primar general al Capitalei, în ziua de duminică, 28 aprilie 2024. Evenimentul se va desfășura la...

Deputatul conservator Dan Poulter a trecut în barca Partidului Laburist

Deputatul conservator Dan Poulter, fost ministru al sănătăţii, a declarat sâmbătă presei că se alătură Partidului Laburist, ceea ce reprezintă un motiv de îngrijorare...
Ultima oră
Pe aceeași temă