12.7 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialFOTO. Persoanele musulmane din Londra au ieșit pe străzi, în semn de...

FOTO. Persoanele musulmane din Londra au ieșit pe străzi, în semn de solidaritate cu victimele atacurilor: Gruparea Stat Islamic va pierde, iubirea va învinge. Predicator: Am venit să ne arătăm dragostea, în numele lui Dumnezeu și al lui Allah

Femei cu capul acoperit au ieșit, duminică, pe străzile din Londra, în semn de solidaritate cu victimele atacurilor de sâmbătă spre duminică, soldate cu moartea a șapte persoane și rănirea altor 48, dintre care 21 în stare critică. Totodată, Consiliul Musulman din Marea Britanie a condamnat atacul. Astfel, secretarul general Harun Rashin Khan s-a declarat „îngrozit și revoltat” de inițiativa atacatorilor, potrivit BBC News.

Pe străzile din Londra au ieșit femei cu capul acoperit, care au în mână pancarte pe care scrie: „Gruparea Stat Islamic va pierde, iubirea va învinge”.

Totodată, oamenii au început să se adune pe Podul Londra și în Piața Borough, unde depun flori, în memoria celor care au murit. Mai mult, și pe rețele de socializare au apărut imagini și mesaje de încurajare: „Podul Londra nu se va prăbuși” și „Iubesc Londra”, se poate citi pe unele dintre ele. Totodată, internauții folosesc hashtagul „#prayersforLondon” – #rugăciunipentruLondra.

„Suntem aici să asigurăm vizibilitate. Mergem din Bermondsey și până în jurul Londrei, să stăm de vorbă cu oamenii și să fim prezenți la locul tragediei. Suntem dintr-o comunitate religioasă și vrem să fim alături de frații și surorile noastre musulmane. Nu ar trebui să învinuim religia pentru astfel de incidente. Am venit să arătăm iubirea noastră, în numele lui Dumnezeu și al lui Allah. Politica nu este totul și nici sfârșitul a tuturor lucrurilor. Suntem mișcați de principiul iubirii. Gândurile noastre se îndreaptă spre familii și mă doare sufletul că așa ceva s-a întâmplat într-un oraș pe care îl iubesc”, a spus reverendul Jide Macaley.

Pe de altă parte, suporterii virtuali au grupării Stat Islamic celebrează atacurile de pe Podul Londrei și din piața Borough și îndeamnă adepții la și mai multe astfel de inițiative, informeazăă BBC News. Pe un canal al aplicației de mesagerime Telegram, numit „Doar Teroare”, care a fost creat după tragedia de sâmbătă seara, au apărut mesaje adresate „soldaților grupării Stat Islamic de pretutindeni”, în care li se spune că nu este dificil să comită acte similare. Totodată, un număr mic de suporteri al-Qaeda au lăudat atacurile.

Un suporter important al grupului a afirmat că „veștile din Londra i-au bucurat inima”.

21 dintre cele 48 de persoane rănite, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Londra, se află în stare critică, a anunțat autoritatea medicală din Marea Britanie, NHS, citată de AFP.

Totodată, șapte persoane și-au perdut viața. Și cei trei atacatori au murit, după ce polița britanică a tras 50 de gloanțe în direcția lor. Premierul canadian Justin Trudeau a anunțat, duminică, că și un cetățean canadian a fost rănit mortal. „Canada condamnă cu putere atacul fără sens care a avut loc noaptea trecută la Londra în care au fost uciși și răniți mulți oameni nevinovați. Sunt foarte îndurerat să aflu că un canadian se află printre cei uciși', a afirmat premierul Trudeau, potrivit unui comunicat.


Citește și: Eroina necunoscută de la Londra. O femeie i-ar fi împiedicat pe teroriști să intre într-un restaurant, blocând ușa

O femeie neidentificată este considerată eroină, după atacurile din noaptea de sâmbătă spre duminică, din Londra, după ce ar fi blocat ușa de la intrare a unui restaurant, în care atacatorii teroriști ar fi încercat să intre, susțin martorii, citați de People.


Șapte persoane au murit, iar alte 48 au fost rănite, în urma a două atacuri care au avut loc, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Londra. Atacurile vin la mai puțin de două săptămâni după explozia de pe Manchester Arena, soldată cu moartea a 22 de persoane și rănirea altor 116. Cele mai recente atacuri au fost provocate de triei indivizi, care au intrat cu un van alb în pietonii de pe London Bridge. După aceea, ei au scos cuțitele și au început să atace, la întâmplare, oamenii din piața Borough și din puburile din apropire.  În opt minute, polițiști înarmați au venit la locul incidentului și i-au ucis pe cei trei, trăgând nu mai puțin de 50 de focuri de armă, potrivit BBC News. Ca urmare a atacului, 12 suspecți au fost arestați.


 

 

Cele mai citite

Ce inovații a adus Rolex în lumea ceasurilor?

De peste 100 de ani Rolex a acaparat piața ceasurilor de lux, devenind una dintre cele mai cunoscute și apreciate mărci producătoare din întreaga...
Ultima oră
Pe aceeași temă