1534. A fost fondat orașul San Francisco de Quito, în prezent, capitala Ecuadorului și parte a patrimoniului UNESCO.
1774. Sistemul de învățământ din Austria este reproiectat de către împărăteasa Maria Tereza. Noile reguli stabilesc o perioadă de șase ani de învățământ obligatoriu în școala elementară, manuale, uniforme și formarea cadrelor didactice.
1778. S-a născut fizicianul şi chimistul Joseph Louis Gay-Lussac, cunoscut pentru cercetările sale asupra proprietăților gazelor.
1835. S-a născut medicul Nicolae Kalinderu, membru al Academiei Române. A studiat în Franța, la Facultatea de Medicină din Paris, unde a fost influențat de medicina experimentală a lui Claude Bernard și de teoria bacteriologică a lui Louis Pasteur. A inițiat, împreună cu Victor Babeş, studii privind histologia, microbiologia, diagnosticul şi epidemiologia leprei.
1877. Inventatorul american Thomas Alva Edison a realizat prima înregistrare sonoră cu fonograful său cilindric, recitând Mary had a Little Lamb.
1877. Apare primul număr al ziarulului Washington Post.
1880. A fost emis decretul prin care Buenos Aires a devenit capitala Argentinei.
1898. S-a născut celebrul fotojurnalist Alfred Eisenstaedt (vezi galeria foto).
Citește și: A murit marinarul din legendara poză a sărutului din Time Square
1903. S-a născut latinistul Niculae I. Herescu, fondator şi director al Institutului Român de Studii Latine din Bucureşti (1937-1945), preşedinte al Societăţii Scriitorilor Români, director al Fundaţiilor Culturale Regale Carol I din 1940.
1912. La Brăila a avut lor primul Congres al muncitorilor din porturile României și s-a constituit Uniunea Lucrătorilor de Transport pe Apă și pe Uscat din România.
1912. A murit Ion Mincu, arhitect, membru fondator şi preşedinte al Societăţii Arhitecţilor din România, întemeietorul şcolii româneşti de arhitectură.
1916. Primul Război Mondial: Puterile Centrale ocupă Bucureștiul.
Citește și: Fotografii inedite din Marele Război
„Pagina de internet a Ministerului Culturii din Franţa publică o selecţie inedită de fotografii din campania armatei române în Primul Război Mondial. Cele peste o mie de imagini sunt preluate din arhiva Serviciului Fotografic al Armatei Române şi apar în baza de date Memoire a site-ului francez.”
1931. S-a născut publicistul și realizatorul TV Alexandru Stark.
1995. România a protestat împotriva pretenţiilor Ucrainei de a conferi "statutul de ape teritoriale" unei distanţe de 12 mile marine în jurul Insulei Şerpilor.
2000. Magistraţii militari au început judecarea foştilor ofiţeri de Miliţie implicaţi în uciderea inginerului Gheorghe Ursu, decedat în 17 noiembrie 1985, din cauza loviturilor pe care le-a primit în timp ce se afla în arestul Inspectoratului General al Miliţiei (IGM). Procesul nu s-a încheiat încă.
2006. Guvernul a alocat 800.000 lei pentru răscumpărarea a patru brăţări dacice.
2009. Are loc cel de-al doilea tur de scrutin din cadrul alegerilor prezidenţiale, în urma căruia Traian Băsescu obţine 50,33% din voturi, iar Mircea Geoană 49,66%.
Finlanda: Ziua Independenței
Citește și:
Prohibiția. Radarul. Pillat. Monet. Disney. Heisenberg. Mademoiselle chante le blues.
Noica. Rilke. Zappa. Franco. Teo Péter. Hobbes. Arendt. Galvani. Rațiu. Sócrates.
Primul transplant de inimă. Sunetul Cremonei. ReNoir. Țuțea. Witt. Comoara din insulă.