19 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Halep a câştigat Turneului Campioanelor de la Sofia, victorie de MORAL...

VIDEO. Halep a câştigat Turneului Campioanelor de la Sofia, victorie de MORAL pentru 2014!

Simona Halep a câştigat finala Turneului Campioanelor de la Sofia, cel de-al şaselea turneu pe care şi l-a trecut în palmares în acest an. Halep a disputat azi, de la ora 17.30, finala competiţiei din capitala bulgară împotriva australiancei Samatha Stosur, 29 ani, pe care a învins-o cu scorul de 2-6,6-2,6-2.

Simona Halep va ocupa începând de luni, 4 noiembrie, locul 11 mondial în clasamentul WTA, după victoria de la Sofia. Acesta a fost ultimul meci al jucătoarei din Constanţa pentru acest an, turneul din Bulgaria încheind ediţia din 2013 a circuitului WTA.

Cu o victorie de moral, obţinută la Sofia, Simona va începe anul 2014 într-o formă mare, numărul 11 mondial urmând să înceapă eventual cursa pentru câştigarea primului grand slam din carieră. Următoarea ţintă a Simonei va fi cel mai probabil Australian Open, din ianuarie, primul turneu de mare slam a lui 2014.

Halep, „Serena Williams” de la Sofia 

Simona Halep a început turneul de la Sofia în mare forţă, astfel că după terminarea meciurilor din grupă, site-ul oficial al circuitului WTA o compara pe Simona, într-un articol dedicat în totalitate româncei, cu Serena Williams. Halep a fost singura jucătoare care a reuşit trei victorii din tot atâtea meciuri în faza grupelor, la Sofia, performanţă asemănătoare cu a numărului unu mondial, care a evoluat la Turneul Campioanelor de la Istanbul. Singura diferenţă între Halep şi Williams a fost că românca a pierdut 16 gameuri în cele trei meciuri, iar liderul mondial cu un game mai puţin. 

Serena Williams este de altfel singura care a oprit-o de două ori, anul acesta, pe Halep, în fazele superioare ale competiţiilor.

Turneul Campioanelor de la Sofia este ultimul turneu, din circuitul WTA, al anului. Dacă la Istanbul au participat primele opt jucătoare ale lumii, cu excepţia că anul acesta Sarapova nu a participat, iar locul ei a fost ocupat de poziţia nouă din clasamentul mondial, la Sofia s-au calificat pentru competiţie cel mai bine clasate şase jucătoare ale lumii, care au câştigat cel puţin un turneu anul acesta, dar care nu au participat la Turneul Campioanelor de la Istanbul sau care nu sunt înscrise în finalele Fed Cup. Alte două jucătoare au primit un wild card pentru a putea intra în competiţia bulgară.

Turneul de la Sofia a avut aceeaşi structură ca turneul de la Istanbul, cu opt jucătoare în două grupe, dintre care cele mai bune două din fiecare grupă au acces în semifinale.


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + „.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(„%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_min/ccd9eb3e7a977e0bb7f328fcc2c064d5/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

Palmares de campioană în 2013

Anul 2013 a fost o adevărată revelaţie pentru Simona Halep, constănţeaca de 22 de ani reuşind să câştige primele sale şase titluri din carieră, toate într-un singur an, mai exact într-o jumătate de an. 

Halep este a treia jucătoare din lume după numărul de victorii, în 2013, cu 53 de reuşite. Doar Serena Williams, cu 78 victorii în 2013 şi Agnieszka Radwanska, cu 56 victorii, au depăşit-o pe Halep. 

Turnee câştigate de Halep în 2013: Nürnberg (6-3,6-3 cu Andrea Petkovic), ‘s-Hertogenbosch (6-4,6-2 cu Kirsten Flipkens), Budapesta (6-3,6-7 (7),6-1 cu Yvonne Meusburger), New Haven (6-2,6-2 cu Petra Kvitova), Moscova (7-6 (7),6-2 cu Samantha Stosur), Sofia (2-6,6-2,6-2 cu Samantha Stosur)

O altă performanţă o reprezintă ascensiunea foarte rapidă a româncei, de pe locul 47, la finalul lui 2012, până la pe locul 11, la finalul acestui an. Iar anul 2014 ar putea să o ducă pe Simona în top 10, sau de ce nu, chiar 5, mondial.

Anul în care o va depăşi pe Ruzici: 2014?

În tribune la Sofia, Simona a avut parte de o surpriză plăcută, fiind prezentă alături de foarte mulţi suporteri români şi Virginia Ruzici, fosta legendă a tenisului românesc. 

Simona declara după victoria de la Moscova că vrea să depăşească recordul stabilit în anii 70′-80′ de Virginia Ruzici, singura româncă deţinătoare a 12 titluri în circuitul profesionist de tenis. Totuşi Simona va avea nevoie de mai mult de atât, ea trebuind să câştige şi un turneu de mare şlem, la fel cum Ruzici reuşea să câştige Roland Garros în 1978. 

Un alt aspect care o mai desparte pe Simona de recordul stabilit de Ruzici pentru tenisul românesc este locul şase mondial, pe care l-a ocupat fosta mare jucătoare.

Cu un an 2013 foarte promiţător rămâne de văzut dacă Simona va continua ascensiunea la fel şi în 2014. Poate că va fi prea devreme ca Halep să o depăşească pe Ruzici la numărul de titluri, anul viitor, însă constănţeanca ar putea accede în top 5 mondial dacă va juca un tenis la fel de graţios ca şi până acum, ceea ce ar reprezenta cea mai bună performanţă din istoria tenisului românesc feminin.

Live Scor Halep – Stosur: 2-6, 6-2, 6-2

Final Setul 3: 6-2. Halep a câştigat turneul!

Setul 3: 5-2 Halep a făcut un nou break şi se află tot mai aproape de o victorie.

Setul 3: 4-2 Simona Halep îşi măreşte avantajul. Doar două gameuri o mai despart de o mare victorie la Sofia.

Setul 3: 3-2 Halep preia conducerea. Game frumos făcut de româncă pe serviciul adversarei. Constănţeanca are şansa să se distanţeze şi mai mult în următorul game, pe propriul serviciu.

Setul 3: 2-2 Halep reuşeşte un game alb (nu a pierdut nicio minge). Are nevoie să facă breakul pentru a se distanţa de Stosur.

Setul 3: 1-2 Stosur preia conducerea, după ce a câştigat punctul al treilea pe propriul serviciu.

Setul 3: 1-1 Simona Halep o egalează pe australiancă, fiecare dintre cele două reuşind să câştige câte un punct pe propriul serviciu. Halep a avut doi aşi până acum, la fel ca şi Stosur.

Setul 3, decisiv: 0-1

Final Setul 2: 6-2 Simona Halep a câştigat setul secund cu acelaşi scor la care s-a impus Stosur în primul set.

Setul 2: 5-2 Halep se află la un singur game de a câştiga setul al doilea, după ce şi-a trecut în dreptul său un nou break.

Setul 2: 4-2 Simona Halep îşi măreşte avantajul câştigând pe propriul serviciu.

Setul 2: 3-2 Halep face din nou breakul şi revine în avantaj. Jocul s-a transformat într-o vânătoare de puncte pe serviciul adversarei.

Setul 2: 2-2 Stosur face al trei break în această partidă şi o egalează pe Halep. Va fi un set greu pentru constănţeancă.

Setul 2: 2-1 Halep are preia pentru prima dată conducerea şi face primul său break. Stosur nu a avut nicio şansă, cu toate că a fost la o singură minge de a o egala pe româncă.

Setul 2: 1-1 Halep câştigă punctul pe propriul serviciu.

Setul 2: 0-1 Stosur câştigă primul game, în care s-a aflat la serviciu. Statisticile indică un prim serviciu mult mai bun al australiencei decât al jucătoarei din România.

Final Setul 1: 2-6. Halep a pierdut primul set la o diferenţă de 4 gameuri, Stosuri reuşind să facă două breakuri (puncte câştigate pe serviciul adversarei). Meciul va putea ajunge la trei seturi dacă Halep se va impune în setul secund.

Setul 1: 2-5 De această dată a fost rândul australiencei să facă un game curat. Halep nu a mai reuşit să câştige nicio minge în acest game.

Setul 1: 2-4 Game alb pentru Halep, care se impune fără să piardă nicio minge. Constănţeanca are un serviciu mult mai bun decât al lui Stosur, statisticile indicând un raport de 62% versus 52%.

Setul 1: 1-4 Halep nu reuşeşte să facă primul break. Cu toate că a avut o minge de game, constănţeanca nu a putut să o învingă pe Stosur pe serviciul ei.

Setul 1: 1-3 Halep reuşeşte primul punct şi reduce din diferenţa care o desparte de Stosur.

Setul 1: 0-3 Simona a fost la un pas de a o egala pe Stosur, după ce a fost condusă cu 40-0, însă australianca a reuşit în cele din urmă să obţină din nou punctul.

Setul 1: 0-2 Simona pierde şi cel de-al doilea game. Stosur face primul break pe serviciul româncei.

Setul 1: 0-1 Simona a început bine, însă adversara a reuşit să-şi facă jocul beneficiind de primul serviciu.

 

 

Cele mai citite

Sfârșit tragic pentru o tânără absolventă de Medicină. A murit într-un accident rutier

Sfârșit tragic pentru o absolventă de Medicină, care și-a pierdut viața într-un accident rutier din Bistrița-Năsăud. Tânăra se afla ca pasageră pe o motocicletă...

Sfidare, numele tău este Klaus

Poate că cei care și-au luat bac-ul cu o notă de peste 7,03 își vor aduce aminte că împăratul roman Caligula şi-a învestit...

Polul prospețimii: Orașul european care domină la capitolul aer curat

Agenția Europeană a Mediului a făcut o clasificare a orașelor cu cel mai curat aer, dar și a zonelor cu cele mai multe probleme...
Ultima oră
Pe aceeași temă