18.8 C
București
duminică, 22 septembrie 2024
AcasăSpecialUEFA: Steaua joacă în grupa E în Liga Campionilor: Chelsea vine iar...

UEFA: Steaua joacă în grupa E în Liga Campionilor: Chelsea vine iar la Bucureşti!

Steaua Bucureşti şi-a aflat adversarele din grupele Ligii Campionilor. Roş-albaştrii vor evolua în grupa E, în care le vor avea ca adversare pe Chelsea, Basel şi Schalke.

Meciurile se vor disputa pe: 17-18 septembrie, 1-2 octombrie, 22-23 octombrie, 5-6 noiembrie, 26-27 noiembrie, 10-11 decembrie. 

Vezi în imaginile de mai sus grupele Ligii Campionilor

Grupa E – evoluţiile adversarelor în Liga Campionilor:

Chelsea: 11 prezenţe, campioană în 2012 (valorează 493 milioane euro)

Schalke: 5 prezenţe, o semifinală disputată (valorează 166 milioane euro) 

Basel: 4 prezenţe, optimi (50 milioane euro)

Steaua: 6 prezenţe, campioană în 1986 (37 milioane euro)

Chelsea este cea mai puternică echipă din grupa E, însă cele două partide jucate deja împotriva londonezilor le vor prinde bine steliştilor. Cu toate că pe bancă acum e Mourinho echipa a rămas în mare aceeaşi. Este drept că Chelsea şi-a mai întărit lotul între timp cu jucători precum Willian, adus în acestă toamnă de la Anji.

Schalke şi Basel sunt totuşi echipele mai accesibile pentru Steaua. Formaţia germană se bazează pe câşiva jucători, toţi cu o valoare în jurul a 15 milioane euro, în timp ce starul echipei este Julian Draxler, care la doar 19 ani valorează circa 30 milioane euro.

Basel nu impresionează cu niciun jucător în mod special, elveţienii obţinând totu-şi în ultimele ediţii de cupe europene rezultate importante.

Steaua are şanse să treacă de grupele Ligii Campionilor

Steaua nu a nimerit o grupă de foc, precum D (cu Barcelona şi AC Milan) sau B (cu Real Madrid şi Juventus). Elevii lui Reghecampf şi-ar putea vedea îndeplinit visul cu ochii, să ajungă în primăvara Ligii Campionilor, ceea ce ar însemna să treacă de grupe şi să se califice în optimile competiţiei.

Steaua area şansa să-i demonstreze lui Mourinho că nu este o echipă de luat în râs. Tehnicianul portughez l-a luat peste picior pe fostul antrenor al lui Chelsea, Rafael Benitez, spunându-i că locul grupării londoneze este în Liga Campionilor, acolo unde nu întâlneşti echipe ca Steaua. 

Steaua şi Chelsea s-au mai întâlnit anul acesta în optimile Ligii Europa, când pe banca lui Chelsea era Benitez. Elevii lui Reghecampf au obţinut, la Bucureşti, o victorie neaşteptată, scor 1-0, însă Chelsea s-a impus în retur, la Londra, cu 3-1 şi a eliminat Steaua.

Valoarea de piaţă a echipei Steaua a scăzut din cauza transferului lui Chiricheş la Tottenham, astfel că site-ul de specialitate tranfermarkt.com l-a scos pe cel mai scump jucător din istoria Ligii 1 din lotul Stelei. Chiricheş a fost transferat pentru o sumă record în Liga 1, 8,5 milioane euro, conform surselor din piaţă. Iniţial se vorbea despre 9,5 milioane, însă se pare că steliştii au mai renunţat la un milion pentru a primi toţi banii deodată.

Totuşi majoritatea jucătorilor roş-albaştri au crescut ca valoare de piaţă în urma turneului de calificare în grupele Ligii Campionilor.

Oficialii Stelei au fost prezenţi în Monaco

În cadrul tragerilor la sorţi, de azi, de la Monaco cele 32 de echipe au fost împărţite în patru urne. Steaua Bucureşti a fost inclusă în urna 4, din care au mai făcut parte echipele: Copenhaga, Napoli, Anderlecht, Celtic Viktoria Plzen, Real Sociedad şi Austria Viena. Printre oficialii stelişti care au fost surprinşi de camerele video în cadrul evenimentului din Monaco se numără Mihai Stoica, Valeriu Argăseală şi Laurenţiu Reghecampf.

Finala acestei ediţii a Ligii Campionilor se va juca pe Estadio da Luiz, din Lisabona, pe data de 24 mai 2014. Singura dată când Steaua a câştigat Liga Campionilor a fost în 1986, atunci când a întâlnit, în finală, FC Barcelona.

 

Cele mai citite

Febra aurului atinge temperaturi istorice

Metalul prețios a ajuns la cea mai ridicată cotă din istorie: 373 de lei pentru un gram de aur Aurul este considerat un metal sigur,...

Cluj-Napoca: Marcel Ciolacu a testat un nou model de mașină electrică

Premierul Marcel Ciolacu a testat la Cluj-Napoca un prototip de maşină electrică produs integral în România. Testul a avut loc în timpul vizitei pe...

Amenajarea rafturilor lângă casa de marcat: idei și sugestii

Amenajarea rafturilor lângă casa de marcat este o strategie esențială pentru orice magazin, deoarece acest spațiu poate transforma clienții indeciși în cumpărători. Plasarea inteligentă...
Ultima oră
Pe aceeași temă