16.5 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialTecău, spre a doua finală Wimbledon. Ce au făcut favoriţii de la...

Tecău, spre a doua finală Wimbledon. Ce au făcut favoriţii de la masculin şi feminin

Perechea clasată pe locul 13 în clasamentul ATP s-a calificat luni în sferturile de finală ale competiţiei britanice după trei seturi cu adversarii de anul trecut din semifinală, argentinienii Juan Ignacio Chela şi Eduardo Schwank (nr. 14 mondial), acelaşi cuplu care a învins România în Cupa Davis cu câteva luni în urmă.

După trei seturi aproape identice – 7-6 la tiebreak – perechea româno-suedeză, cap de serie numărul 8 şi-a asigurat prezenţa într-una dintre ultimele partide de dublu de pe gazonul londonez şi par să aibă drumul pavat către a doua finală consecutivă a Marelui Şlem.

Laurii le-ar putea fi răpiţi celor doi din nou în finală de data aceasta de perechea numărul 1 a lumii, americanii Bob şi Mike Bryan, aflaţi pe partea cealaltă a tabloului.

Federer sau Djokovic, Rafa sau Murray?

Sferturile celei mai apreciate probe, cea de masculin simplu, au aşezat pe tablou patru favoriţi – primii patru tenismeni ai planetei – împotriva a patru outsideri.

Cap de serie numărul 1, Rafael Nadal ar putea avea probleme mari în meciul cu americanul Mardy Fish, după ce a terminat în chinuri înfruntarea cu Juan Martin del Potro. Rafa a resimţit o durere cumplită în zona exterioară a călcâiului stâng. Britanicul Andy Murray nu ar trebui să întâmpine probleme cu Feliciano Lopez, însă spaniolul l-a oprit în turul doi pe capul de serie numărul 8, Andy Roddick.

În rest, Roger Federer arată o mare poftă de joc şi este puţin probabil să se împiedice de Jo-Wilfried Tsonga în drumul spre semifinala cu sârbul Novak Djokovic, care are de îndeplinit o formalitate în faţa australianului Bernard Tomic.

Va câştiga Federer la Wimbledon? Citeşte aici

Surprize, surprize la feminin

Dacă 10 din ultimele 11 ediţii au fost împărţite de surorile Serena şi Venus Williams, anul acesta trofeul aşteaptă un nou posesor. Cele două americance au fost eliminate uşor în şaisprezecimi, în câte două seturi. Marion Bartoli din Franţa a trimis-o acasă pe Serena, în timp ce Venus a fost bătută fără eforturi de bulgăroaica Tsvetana Pironkova.

O altă surpriză a fost şi eliminarea Carolinei Wozniacki, cap de serie numărul 1, de către slovaca Cibulkova. Maria Sharapova, Victoria Azarenka şi Petra Kvitova rămân favorite pentru a cuceri trofeul feminin.

Cele mai citite

Drone ucrainene au distrus cel mai mare depozit cu rachete al rușilor

Surse ale Serviciului de Securitate al Ucrainei au declarat că depozitul stoca rachete balistice, inclusiv Iskanders, rachete antiaeriene, muniție de artilerie și bombe ghidate KAB Un atac cu...

Un taximetrist a fost bătut de doi clienți, care i-au furat mașina

Doi bărbați au fost arestați preventiv după ce, în urma unui conflict cu un șofer de taxi care a refuzat să îi transporte în...

Ședință de urgență la Ministerul Mediului, în contextul debitelor Dunării

La ședință participă reprezentanți de la Apele Române și de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Reprezentanții instituțiilor care urmăresc cotele Dunării vor merge în...
Ultima oră
Pe aceeași temă