La finele etapei a cincea din prima ligă de fotbal, „granzii” Capitalei au luat cu asalt podiumul. Dinamoviştii sunt lideri, cu maximum de puncte după cinci etape, urmaţi de Rapid – cu 12 puncte şi de Steaua – cu 10 puncte.
Este o situaţie inedită întrucât ultimul sezon, încheiat cu trei echipe din Bucureşti pe podium, a fost 2005/2006: Steaua a fost campioană, Rapid a terminat pe locul al doilea, iar Dinamo pe poziţia a treia.
Clasarea actuală este contestată însă mai ales de vocile care spun că Dinamo, eliminată într-un mod ruşinos din Europa League de ucrainenii de la Vorskla Poltava, nu ar merita să conducă Liga I. În meciul de duminică seara, „câinii” au izbutit să învingă campioana Oţelul, chiar dacă au avut o posesie inferioară şi doar trei ocazii, din care au marcat de două ori.
Suporterii dinamovişti cer transferuri
Suporterii roş-albilor au intrat din nou în conflict cu acţionarii dinamovişti, principalul motiv fiind acela că Borcea şi compania nu investesc în echipă. Fanii cer ca măcar o parte din suma de 4 milioane de euro – la care s-ar putea adăuga alte 3 milioane – pe care Dinamo urmează s-o primească de la Udinese pentru Gabriel Torje, să fie investită pentru întărirea lotului. Suporterii ameninţă că dacă se vor alege doar cu promisiuni din partea conducerii nu vor mai veni la stadion să încurajeze echipa.În lipsa unor transferuri, rămâne de văzut cât timp vor mai domina dinamoviştii campionatul.
Cu un antrenor nou şi multe transferuri importante realizate în această vară, Rapidul speră la un titlu de campioană după nouă sezoane de secetă. Elevii lui Răzvan Lucescu au avut un debut de sezon destul de reuşit, cu patru victorii şi o singură înfrângere. Chiar dacă dumincă au câştigat chinuit la Piatra Neamţ, obiectivele trasate de patronul George Copos rămân neschimbate: titlul şi calificarea în primavara europeană.
Rapidul, din nou pe două fronturi
Va fi interesant de văzut însă cum vor rezista rapidiştii în campionat şi în cupele europene, deoarece aceştia nu au mai luptat pe două fronturi de cinci ani. Răzvan Lucescu se bazează totuşi pe un lot numeros şi pe faptul că Legia Varşovia şi Hapoel Tel-Aviv sunt, teoretic, adversari accesibili.
Steaua vrea pe Naţional Arena
Steaua ne-a obişnuit ca după fiecare sezon în care nu îşi îndeplineşte obiectivele să se schimbe radical, de la manager până la maseur. Oricum, Steaua rămâne echipa etalon a României în cupele europene, după ce în ultimele opt sezoane s-a calificat de tot atâtea ori în grupele competiţiilor continentale. În acest start de campionat, steliştii au obţinut trei victorii şi un egal, fiind învinşi o singură dată. Toate victoriile au venit în meciuri considerate pe teren propriu, dar pe care jucătorii lui Ronny Levy le-au disputat în exil, la Ploieşti sau Constanţa. Totuşi, începând cu următorul meci „acasă”, Nicoliţă şi compania ar urma să evolueze pe noul Naţional Arena.
În foarte multe rânduri, antrenorul Stelei şi-a exprimat dorinţa ca echipa să aibă propriul stadion, motivând că deplasările sunt foarte obositoare, şi pentru că suporterii obişnuiţi ai echipei nu pot să fie prezenţi la toate meciurile. Se pare că Naţional Arena va rezolva toate aceste probleme, iar jucătorii Stelei se aşteaptă ca la primul meci din grupele Europa League, cu Schalke, stadionul să fie plin.
Deocamdată, după cum a început sezonul, se pare că echipele din Bucureşti au o forţă mult mai mare decât în anii precedenţi şi că Steaua, Dinamo şi Rapid se vor lupta pentru un titlu care, la cum stau lucrurile la sfârşitul lui august, ar mai putea fi „vânat” doar de CFR Cluj şi FC Vaslui.