17.8 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialRecord de ineficacitate

Record de ineficacitate

» Record negativ de goluri in etapa a 19-a.

» Stanca si Pacurar, "mitraliati" de Cartu dupa infrangerea cu Timisoara.

» Dan Petrescu plange dupa doua puncte.

Cea de-a doua etapa a returului Ligii I nu a mai fost la fel de spectaculoasa ca prima.  In cele noua jocuri disputate la sfarsitul saptamanii trecute
s-au inscris doar noua goluri, fata de cele 20 din runda precedenta. Recordul negativ inregistrat acum a egalat "performanta" din sezonul 2001/2002, diferenta fiind ca atunci in primul esalon evoluau doar 16 echipe, deci erau opt meciuri, nu noua. In sistemul divizionar al Romaniei, care a luat nastere in 1932, nu a mai existat o alta etapa in care sa se inscrie atat de putin.
Nici macar FC Timisoara nu a putut spala imaginea acestei etape. Cunoscuta drept o echipa care inscrie mult (35 de goluri marcate in cele 19 meciuri disputate pana acum in Liga I) sau, dupa caz, care incaseaza mult (1-5 cu Gaz Metan si 0-3 cu Dinamo), gruparea banateana s-a impus cu greu, cu 1-0, pe terenul "pandurilor" din Targu Jiu. Mai mult decat atat, golul victoriei timisorenilor a fost inscris de fundasul gazdelor, brazilianul Cardoso.

 

Sorin Cartu ii considera vinovati pentru infrangerea cu Timisoara pe portarul Stanca si mijlocasul Alexandru Pacurar. Primul, pentru iesirea neinspirata la centrarea lui Art. Karamyan, in urma careia Cardoso a inscris in propria poarta, iar al doilea, pentru faptul ca a tratat cu indolenta executarea penalty-ului aparat de Pantilimon in minutul 85. "M-am saturat de figuranti in echipa. A fost un meci pierdut de portarul nostru. Jocul putea fi relansat cu acel penalty, dar Pacurar a ratat. si-au batut joc de echipa. Ei vor doar sa fie titulari, sa auda cum ii ovationeaza lumea inainte de meci", a spus tehnicianul oltenilor.
De partea cealalta, timisorenii au acuzat maniera de arbitraj, considerand ca centralul Sorin Corpodean i-a vanat pe elevii lui Gabi Balint. Presedintele banatenilor, Marian Iancu, a mentionat ca arbitrul i-a "ingalbenit" pe fundasii si mijlocasii echipei sale fara a avea un motiv serios. "Am ajuns sa-l plang pe Alexa, care a primit dispozitii clare sa nu mai faulteze, pentru ca am nevoie de el in teren.

 

Daca atata pot, sa stie ca e prea putin ca sa ma opreasca. Vreau doi Corpodeni si doi Prunea (n.r. – Florin Prunea a fost observator la meciul de la Tg. Jiu)", a precizat Iancu. In urma cartonasului galben primit de Dan Alexa, inchizatorul timisorean va fi suspendat cate o etapa pentru fiecare galben pe care il va vedea de acum incolo.
Partida de la Tg. Jiu a fost precedata de intalnirea FC Arges-Unirea Urziceni (0-0). Ialomitenii au dominat de la un capat la altul confruntarea de la Pitesti, dar nu au reusit sa profite de pasul gresit facut de Dinamo la Medias.

Mai mult decat atat, la finalul partidei, Unirea a beneficiat de o lovitura de pedeapsa, insa Brandan a trimis balonul in peluza, partida incheindu-se cu acelasi rezultat cu care a inceput, 0-0. "Inainte de meci ma multumeam si cu un egal, dar dupa cum s-a jucat, meritam victoria. Prima repriza ne-a apartinut in totalitate, am dominat clar. Pe final am fortat victoria si sincer, nu stiu cum de nu am castigat", a spus tehnicianul Urziceniului, Dan Petrescu.

Stanca si Pacurar vor doar sa fie titulari, sa auda cum ii ovationeaza lumea inainte de meci." Sorin Cartu

» INFRANGERE
Meciul pierdut de Steaua la Brasov a fost al 400-lea joc incheiat cu infrangere, in prima divizie, pentru fosta campioana.

» "NAS"
Abrudan, autorul golului victoriei brasovenilor cu Steaua, a mai marcat impotriva ros-albastrilor acum doi ani, cand era la Bistrita, in meciul Gloria-Steaua, 2-0.

Cele mai citite

Hackerii iranieni au trimis informații despre campania lui Trump, în tabăra democraților

Un purtător de cuvânt al campaniei vicepreședintelui Kamala Harris a spus că doar „câteva persoane au fost vizate de aceste e-mailuri” Hackerii iranieni au luat...

Un taximetrist a fost bătut de doi clienți, care i-au furat mașina

Doi bărbați au fost arestați preventiv după ce, în urma unui conflict cu un șofer de taxi care a refuzat să îi transporte în...

Președintele Finlandei cere excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, a făcut apel la extinderea Consiliului de Securitate al ONU, abolirea sistemului de veto al unui singur stat şi suspendarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă