20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialMarian Iancu ar putea fi exclus din lumea fotbalului

Marian Iancu ar putea fi exclus din lumea fotbalului

Lupta pentru palmaresul Politehnicii Timisoara i-ar putea aduce lui Marian Iancu excluderea din fotbal.

Mircea Sandu, presedintele FRF, a anuntat ieri ca porneste o lupta impotriva lui Marian Iancu. "Voi propune Comitetului Executiv al FRF analizarea tuturor declaratiilor calomnioase, cu propunerea de a solicita Adunarii Generale a FRF declararea lui Marian Iancu persona non grata", a spus ieri presdeintele FRF.
Marian Iancu are insa un aliat demn de luat in calcul in persoana sefului Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir. "Am interes sa-i iau apararea lui Iancu, cum are si el interese in fotbal. Ce stiu sigur este ca s-a dat o hartie nesemnata de presedintele federatiei in Elvetia. A semnat-o un oarecare angajat al federatiei. Asa e in Romania. Cine isi cere drepturile risca sa fie declarat persona non grata", a spus Dragomir.

Documentul la care face referire seful Ligii a fost trimis la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pe data de 29 octombrie 2008 si a fost semnat de unul dintre juristii FRF, Bogdan Popescu. "(…) Solicitam o decizie referitor la respingerea recursului inaintat de SC FC Timisoara SA mentinerea deciziei FIFA din data de 3 septembrie 2008 (n.r. – penalizarea clubului cu 6 puncte), mentinerea deciziei din data de 4 septembrie a Comitetului Executiv al FRF (n.r. – aplicarea deciziei FIFA). Apelantul (n.r. – FC Timisoara) a pus in aplicare doar partial hotararile Curtii de Arbitraj Sportiv", se specifica in actul FRF.

Prin acest document, FRF a incercat sa se apere in actiunea deschisa de FC Timisoara la TAS impotriva FIFA si FRF, imediat dupa ce a fost depunctata. Desi Mircea Sandu a declarat in mai multe randuri, la fel cum a facut-o si ieri, ca "nimeni din FRF nu actioneaza impotriva unui membru afiliat" prin actul semnat de Bogdan Popescu, federatia lupta impotriva FC Timisoara. "Trebuie sa respectam o decizie TAS. Tocmai din aceasta cauza nu putem pune in aplicare decizia din februarie 2007, prin care ASFC este considerata continuatoarea echipei formate in 1921", a spus Mircea Sandu.

Presedintele FC Timisoara, Marian Iancu, a precizat ca are mai multe atuuri in lupta cu FIFA si FRF. Unul dintre ele a fost furnizat chiar de forul international, cand a fost obligat de TAS sa depuna actele pentru a se apara in acest litigiu. "Cand FIFA a transmis ca ne judeca pentru ca nu am respectat decizia TAS, faxul a fost trimis gresit, la clubul lui Zambon, nu la noi. Noi nu am fost anuntati si de aceea nici nu ne-am putut apara. Dovada acestei greseli se afla chiar in actele depuse de FIFA pentru a se apara", a spus Iancu.

Cele mai citite

Pilonul II de pensii: Ce trebuie să știe participanții despre retragerea fondurilor și continuarea investițiilor

Contribuția la Pilonul II de pensii este reglementată prin lege și reprezintă un procent din salariul brut al fiecărui angajat. În prezent, aceasta este...

Marcel Churchill sau războiul rozetelor

Întrebat de ce nu s-au luat măsuri după ce județul Galați a fost lovit de două ori de inundații majore de-a lungul timpului,...

Băncile taie dobânzile la credite, dar și la depozite. Creditele ipotecare devin mai accesibile

Clienții băncilor sunt sfătuiți să compare ofertele disponibile pe piață, înainte de a lua o decizie privind creditele sau economiile lor Mai multe bănci din...
Ultima oră
Pe aceeași temă