20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialGloria si Otelul, la un pas de Cupa UEFA

Gloria si Otelul, la un pas de Cupa UEFA

Gloria Bistrita si Otelul Galati vor disputa in aceasta seara returul finalei Cupei UEFA-Intertoto, dupa ce in prima mansa ambele formatii romanesti s-au impus cu 2-1, pe teren propriu, in fata lui Atletico Madrid, respectiv Trabzonspor.

Gloria Bistrita a luat prin surprindere Atletico Madrid, spaniolii revenindu-si din soc abia in repriza secunda, cand scorul era deja 2-0 pentru ardeleni. Au redus din diferenta, luand astfel o optiune serioasa pentru calificare. Totusi, Gloria are doua sanse din trei sa ajunga in turul doi preliminar al Cupei UEFA, avand nevoie doar de un egal pe stadionul "Vicente Calderon". Pentru a pregati cat mai bine partida cu Gloria, tehnicianul ibericilor, Javier Aguire, le-a scurtat vacanta vedetelor Diego Forlan, care a evoluat pentru Uruguay la Copa America, si Kun Aguero, castigator al CM U20 cu Argentina. Cei doi ii vor inlocui pe Mista si Raul Garcia, in timp ce mijlocasul Jurado si fundasul Pablo vor juca in locul lui Martin Petrov (plecat la Manchester City), respectiv Eller. "Va fi o partida foarte importanta, pe care putem si trebuie sa o castigam. Daca vom inscrie reprede, totul va deveni mult mai usor", a precizat antrenorul madrilenilor.

Asa cum a declarat-o si dupa meciul tur, Ioan Ovidiu Sabau este increzator in sansa echipei sale. "In prima mansa am avut meciul in mana. S-a vazut ca spaniolii de la Atletico nu sunt invincibili. Trebuie sa mergem sa ne jucam sansa, sa dam totul pe teren, sa fim concentrati si sa ne intoarcem cu un bilet de Cupa UEFA in tara. Eu cred in acest fapt, la fel trebuie sa faca si jucatorii", a precizat "Motul".
Plecarea lui Zaharia la Steaua a lasat un gol in ofensiva bistritenilor. Cel mai probabil, alaturi de Tilinca, Sabau il va trimite in teren inca din primul minut pe Flavius Bad. De partea cealalta, Atletico s-a despartit de Martin Petrov, in schimb l-a adus pe Simao Sabrosa de la Benfica, pentru 20 de milioane de euro. Lusitanul nu are insa drept de joc pentru returul cu Gloria.

Tehnicianul Otelului Galati, Petre Grigoras, nu se poate baza pe Marian Carja, in timp ce Sarghi si Szekely sunt incerti. De partea cealalta, singurii absenti sunt Yattara si Atan, suspendati in urma eliminarilor din tur. Tehnicianul Ziya Dogan va avea la dispozitie patru jucatori in plus fata de prima mansa, Ayman, Martin, Cora si Yavuz fiind refacuti in urma unor accidentari. In plus, antrenorul turcilor se gandeste sa-l foloseasca si pe Daouda Jabi, proaspat achizitionat de catre Trabzonspor.
Petre Grigoras este convins ca Trabzonspor nu va mai subestima Otelul, asa cum a facut-o in tur. "Nu stiu daca vom manca baclavale sau kebab, important este sa nu mancam bataie. Cu siguranta, ne va astepta un meci extrem de dificil, pentru ca daca in tur ne-au privit de sus, acum isi vor lua masuri de siguranta. stiu ca la Trabzon se creeaza o atmosfera extrem de ostila, putine echipe rezistandu-le pe teren propriu. Nu am emotii mai mari decat cele pe care le am la fiecare meci si nu cred ca turcii ne vor lua gatul cu iataganele. Trebuie sa fim increzatori si, daca vom juca la adevarata valoare, sunt convins ca avem sanse reale de a ne califica", a precizat Grigoras.


INTERTOTO

» Blackburn, cele mai mari sanse la calificare
Pe langa meciurile Gloriei si Otelului, ultimul act al Cupei UEFA Intertoto mai programeaza alte noua intalniri. Este greu de apreciat care sunt echipele favorite la calificare in turul doi preliminar al Cupei UEFA, tinand cont ca in prima mansa rezultatele au fost destul de stranse. Se detaseaza insa Sampdoria (Italia), care s-a impus cu 1-0 pe terenul celor de Cherno More Varna (Bugaria), Rapid Viena, invingatoare cu 3-1 pe teren propriu in fata rusilor de la Rubin, si Blackburn, englezii luand o optiune serioasa dupa ce au castigat cu 2-0, in Lituania, partida cu FK Vetra. Se anunta foarte interesante duelurile Hamburg-Dacia Chisinau (1-1 in tur), Aalborg-Gent (1-1 in tur), Hammarby-Utrecht (0-0 in tur) si Lens-Chornomorets (0-0 in tur). Victoria Gloriei in fata lui Atletico nu a fost singura surpriza a mansei tur, ci si cea a cazacilor de la Tobol impotriva grecilor de la OFI Creta. Ultimul meci al rundei va fi Leiria (Portugalia)-Haiduk Kula (Serbi), in tur impunandu-se vecinii nostri cu 1-0.
Pentru a ajunge in Cupa UEFA, cele 11 castigatoare ale finalei vor mai disputa o dubla mansa alaturi de alte 37 de formatii. Turul preliminar se va desfasura pe 16 (turul) si 30 (returul) august.

Cele mai citite

YouTube introduce reclame inclusiv pe ecranele de pauză, stârnind critici din partea utilizatorilor

YouTube a adăugat un nou format de publicitate, afișând reclame atunci când utilizatorii pun pauză videoclipurilor. Decizia Google a atras deja critici, fiind considerată...

Tensiunea mică: cauze, simptome și tratament

Tensiunea arterială reprezintă forța cu care sângele împinge împotriva pereților arterelor atunci când este pompat de inimă. Dacă valorile sale scad sub 90/60 mmHg,...

YouTube introduce reclame inclusiv pe ecranele de pauză, stârnind critici din partea utilizatorilor

YouTube a adăugat un nou format de publicitate, afișând reclame atunci când utilizatorii pun pauză videoclipurilor. Decizia Google a atras deja critici, fiind considerată...
Ultima oră
Pe aceeași temă