20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialFosti dusmani "cumparati" cu functii in FRF si UEFA

Fosti dusmani „cumparati” cu functii in FRF si UEFA

» Cu mai putin de o saptamana inainte de debutul unei noi editii a Ligii I, se pune problema creditului care trebuie acordat actualei conduceri a FRF.

» Personaje care in urma cu mai putin de doi ani se balacareau ca la usa cortului merg acum mana-n mana.

Mircea Sandu, atacat si criticat aspru inainte de realegerea lui in functia de presedinte, a reusit deocamdata sa-si tina in frau fosti dusmani. Intrebarea este: pana cand?
In ultimul mandat, "Nasul" si-a apropiat o parte dintre ex-rivali oferindu-le functii importante in cadrul FRF si sprijinindu-i in obtinerea unor posturi in structurile UEFA. Printre cei care s-au lasat "cumparati" de Mircea Sandu se numara chiar doi dintre cei mai inversunati fosti contestatari ai acestuia, Ionut Lupescu, directorul general al FRF, si Florin Prunea, directorul Departamentului Relatii Internationale al FRF.
Inainte de campanie, "Kaiserul" l-a atacat dur pe actualul presedinte, spunand ca acesta da dovada de nerusinare, lipsa de responsabilitate si se comporta de parca federatia ar fi "hala lui de carne". "E nevoie de o schimbare la FRF, de o alta gandire. Se vehiculeaza ideea continuitatii. Continuitate in nenorociri, poate! Ne-am saturat, vrem curatenie", spunea Lupescu.
Toate aceste critici erau un "bonus", tinand cont ca Mircea Sandu era acuzat in principal de prost management si de lipsa de decizie impotriva coruptiei din fotbalul romanesc.

Pe de alta parte, Florin Prunea il considera mincinos pe Mircea Sandu, mai ales dupa ce initial "Nasul" anuntase ca nu va mai candida la sefia FRF, pentru ca apoi cu cinci luni inainte de alegeri sa se razgandeasca. "Eram convins ca minte. Manevra lui de a fenta presa i-a iesit, pentru moment. A gandit bine aceasta tactica. stiam ca minte, ca nu va renunta la sefia federatiei", a spus Prunea. Tot legat de anuntul lui Mircea Sandu, Lupescu a fost transant: "Vedeti si dumneavoastra ce cuvant are presedintele FRF vizavi de candidatura sa". Intre timp lucrurile s-au schimbat la 180 de grade, dar asta nu pentru ca ar fi urmat o revolutie in fotbal, ci pentru ca fostii contestatari au primit functii in FRF. Fostul dinamovist a ajuns director general, iar Florin Prunea a fost numit director al Departamentului Relatii Internationale.

sefii FRF incearca sa ne convinga ca au fost date uitarii vechile dispute. "Am ajuns la concluzia ca a fost o decizie foarte buna cand am ales sa vin sa lucrez la FRF. Ce a fost inainte de alegeri nu mai este valabil. Pe vremea cand eu si Ionut Lupescu eram la AFAN am incheiat un protocol cu FRF si aproape toate punctele din acel document au fost respectate. Asta ne-a convins ca se poate face treaba buna. Din punctul meu de vedere fotbalul romanesc este pe drumul cel bun. Din strainatate avem aceleasi semnale. Dovada si jucatorii straini care vor sa joace in Romania sunt tot mai multi", ne-a precizat ieri Florin Prunea. Spusele directorului relatiilor internationale au fost intarite si de Ionut Lupescu. "Cred ca atunci am luat o decizie buna. Mai avem multe de facut. Totusi, am demonstrat ca se poate lucra bine. Dovada e ca multi membri ai FRF au ajuns si in structurile UEFA. Avem un fotbal mai curat, mai disputat. Vedeti ca acum am ajuns cu 6 echipe in cupele europene si doua-trei se bat in fazele superioare. Asta inseamna ca suntem pe drumul cel bun", a spus directorul general al FRF.
Legatura controversata dintre conducatorii federatiei, precum si lipsa de verticalitate a catorva dintre ocupantii unor functii importante din FRF ar putea avea insa efecte dezastruoase pentru fotbalul romanesc, mai ales in cazul unor conflicte neprevazute.

Scindare
» "Generatia de aur", dezbinata

Cooptarea lui Ionut Lupescu, Florin Prunea si Daniel Prodan in structurile FRF a dezbinat "generatia de aur", cu toate ca Mircea Sandu a declarat ca nu a urmarit acest lucru. Nu mai putin 14 fosti componenti ai formatiei care scotea Romania in strada in anii ‘90 au ramas pe pozitii contestand conducerea FRF de atunci. Printre cei care au continuat sa critice managementul lui Mircea Sandu sunt Miodrag Belodedici, Gabi Balint, Ilie Dumitrescu, Gica Hagi, Adrian Ilie, Viorel Moldovan, Dan Petrescu, Gica Popescu, Florin Raducioiu si Bogdan Stelea. Cei 14 au semnat si un comunicat, la acea vreme, precizandu-i pozitia si faptul ca-l sprijina pe Popescu pentru functia de presedinte al FRF.

Vehement
Inainte sa aiba functie in FRF, Ionut Lupescu il desconsidera total pe Mircea Sandu. "Federatia nu e piata lui Mircea Sandu. De ce sa pregateasca el un candidat? Ce ar putea sa-l invete?", a spus cu un an inainte de alegeri Ionut Lupescu.

Dispret
Pe vremea cand nici nu visa sa ajunga in staff-ul FRF, Florin Prunea il dispretuia pe Mircea Sandu. "Daca va obtine un nou mandat, o sa stea numai in sediul ala de sticla, pentru ca de fiecare data cand va iesi de acolo va fi fluierat si huiduit. Va trebui sa mai treaca mult timp pana se va schimba ceva in bine in fotbalul romanesc", a spus Prunea cu cinci luni inainte de alegeri.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...

Pilonul II de pensii: Ce trebuie să știe participanții despre retragerea fondurilor și continuarea investițiilor

Contribuția la Pilonul II de pensii este reglementată prin lege și reprezintă un procent din salariul brut al fiecărui angajat. În prezent, aceasta este...

Simona Halep a primit wild card la turneul WTA de la Tokyo

Simona Halep (32 de ani, locul 1132 WTA) este pregătită să revină în competiții la sfârșitul lunii octombrie, după o absență de 5 luni...
Ultima oră
Pe aceeași temă