20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialDinamo n-a batut niciodata Rapidul I

Dinamo n-a batut niciodata Rapidul I

A zecea editie a Supercupei Romaniei se va disputa in aceasta seara de la ora 20.45. Pentru trofeu se vor lupta, pe Stadionul National "Lia Manoliu", Dinamo si Rapid, castigatoarele Ligii I, respectiv Cupei Romaniei.
caldura sufocanta din romania a invins fotbalul. Dupa ce conducerea FRF a decis ca meciurile din Liga I ce nu se pot disputa in nocturna sa inceapa la ora 19.00, a venit randul primului meci oficial al sezonului sa fie propus pentru amanare. Doua zile informatiile au fost contradictorii. Dumitru Dragomir a afirmat luni seara ca Supercupa Romaniei va debuta la ora 21.30, cu 45 de minute mai tarziu decat programarea initiala, pentru ca ofiterul de presa al FRF, Paul Zaharia, sa anunte ca ora de start nu a fost modificata.  
Pe langa probleme create de caldura, jucatorii vor trebui sa se confrunte si cu o suprafata de joc foarte proasta. In urma concertului Rolling Stones, gazonul de pe arena nationala a avut mult de suferit. In momentul de fata exista multe zone pe suprafata de joc unde iarba este uscata.

Rednic si Bratu au schimbat echipa
Dinamo si Rapid si-au mai disputat acest trofeu in doua randuri. In 2002, la fel ca acum cu "spartanii" in postura de campioni, si in 2003, cand Rapid a castigat titlul. In ambele partide invingatoare a fost Rapid, 2-1 in 2002 si 1-0 in 2003. Echipa giulestenilor din 2002 era condusa de pe banca de Mircea Rednic, iar Florin Bratu a marcat primul golul al meciului. Cei doi au contribuit si la victoria rapidistilor din anul urmator.

Acum Rednic si Bratu vor lupta pentru "caini", ambii dorind sa aduca prima victorie a lui Dinamo in fata Rapidului in Supercupa. Alb-rosii au mai disputat inca doua astfel de finale, in 2002, cand au pierdut cu 2-1 in fata Stelei, si in 2005, revansandu-se in duelul cu ros-albastrii, castigand cu 3-2. Trofeul pus in joc anul trecut a fost adjudecat de Steaua, care a invins cu 1-0 pe Rapid.
Mircea Rednic a precizat ca pentru el duelul cu Rapid din Supercupa este unul special. In 2003, "Puriul" a fost demis de la conducerea tehnica cu putin timp inainte de startul campionatului, dupa ce reusise sa aduca intr-un singur an trei trofee si a fost foarte aproape de o calificare istorica in grupele Ligii Campionilor.
Suporterii dinamovisti nu vor sa scape ocazia de a-si vedea pe viu favoritii, mai ales ca in pauza competitionala "cainii" n-au jucat nici un meci pe teren propriu. Astfel, in prima zi in care au fost scoase la vanzare biletele de catre FRF, nu mai putin de 10.000 de suporteri si-au asigurat un loc in tribune, asteptandu-se ca in timpul jocului fondul sonor sa fie dominat de catre fanii "spartanilor". "Ma bucur ca o sa vina in numar atat de mare la meci. E normal, noi nu am mai jucat de foarte mult timp in tara si nu au mai putut sa ne vada. Sper sa-i multumim si sa castigam Supercupa", a mentionat Rednic.
Partida il va avea la centru pe cel mai tanar arbitru din lotul A, Istvan Kovacs, in varsta de 22 de ani. El va fi ajutat la cele doua linii de Aurel Onita si Cristian Nica.

Dinamo, favorita
Chiar daca in Supercupa, George Copos i-a putut rade in nas lui Cristi Borcea, in aceasta seara Dinamo este considerata favorita, motivele fiind evolutia si rezultatele din meciurile de pregatire, atmosfera foarte buna din vestiar, dar si faptul ca sefii "cainilor" au pastrat jucatorii care au castigat titlul cu numarul 18 si au reusit sa-l completeze cu fotbalisti de valoare. In tabara rapidista situatia nu este tocmai roz. Dupa ce giulestenii i-au pierdut pe Razvan Lucescu, Badoi, Zicu si Ganea, au urmat contrele dintre jucatori reprezentativi, Buga si Coman, si conducere privind salariile, considerate de fotbalisti destul de mici. Mai putem vorbi si de complexul pe care rapidistii il au fata de Dinamo, dupa infrangerile din stagiunea trecuta. "Visinii" vor fi condusi de pe banca de catre Cristiano Bergodi, antrenor ce a reusit sa califice in premiera CFR Cluj in cupele europene.
George Copos a fost ironizat de catre conducerea dinamovista dupa ce s-a declarat dezinteresat de Supercupa. "Orice echipa care se respecta vrea sa castige trofee, dar daca Rapid nu se respecta, e treaba ei", a comentat directorul executiv al "cainilor", Cristi Borcea. In timp ce presedintele Nicolae Badea i-a transmis patronului giulestean sa ramana acasa daca nu-l intereseaza rezultatul meciului.

Cele mai citite

Industria mobilei din România, în scădere: Contribuție în 2023 cu 27% mai mică decât în 2016

În 2023, industria mobilei din România a adus o contribuție de 1,23 miliarde de euro la balanța comercială, înregistrând o scădere de 27% față...

Indicele ROBOR la 3 și 6 luni stagnează, în timp ce BNR avertizează asupra riscurilor fiscale

Indicele ROBOR la 3 luni, utilizat pentru calcularea dobânzilor la majoritatea creditelor în lei, a rămas neschimbat la 5,55%, anunță Banca Națională a României...

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă