15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialDebut cu dreptul

Debut cu dreptul

Ilie Dumitrescu a debutat cu dreptul la cârma Stelei, ce-i drept, şi cu ceva emoţii, roş-albaştrii învingând cu 2-1, în etapa a patra, pe teren propriu, Victoria Brăneşti.

Fostul mijlocaş stânga al Stelei nu a renunţat la sistemul 4-2-3-1 implementat de Victor Piţurcă, însă a efectuat modicări în echipa de start. În cele trei runde în care Piţi a condus Steaua, jucătorii de câmp folosiţi din primul minut au fost aceiaşi: Emeghara, Abrudan, Alves, Latovlevici (fundaşi), Nicoliţă, Dorel Stoica, Răduţ, Păcurar, Tănase (mijlocaşi) şi Bogdan Stancu (atacant). Ilie Dumitrescu a schimbat în apărare post pe post, nou-venitul Bonfim în locul lui Emeghara, iar în compartimentul ofensiv a apărut Kapetanos, Alex Păcurar începând partida pe banca de rezerve. După cum s-a putut observa, pe teren erau doi atacanţi. Astfel, Stancu a fost puţin retras, iar grecul a evoluat ca vârf împins.

Pe faza ofensivă cei doi atacanţi jucau în linie, sistemul transformându-se într-un clasic 4-4-2, în care Nicoliţă şi Tănase aveau misiunea să ajute atacanţii din flancuri, în timp ce Răduţ venea din linia mediană în spatele celor două vârfuri. Totodată, s-a renunţat şi la jocul prelungit de pase, Dumitrescu transmiţându-le elevilor săi să încerce cât mai multe lansări perpendiculare spre poarta adversă. Roş-albaştrii l-au ascultat, iar în primele 20 de minute Kapetanos s-a aflat de trei ori în faţa deschiderii scorului, însă a fost imprecis la finalizare. Semnalul de alarmă i-a făcut pe oaspeţi să reacţioneze şi să aglomereze zona centrală din defensivă. Răspunsul steliştilor a fost prompt, continuând seria atacurilor pe flancuri. Coincidenţă sau nu, o dată cu venirea lui Ilie Dumitrescu pe banca Stelei, Cristi Tănase a arătat multă poftă de joc, fiind omul din piciorul căruia au plecat cele mai periculoase acţiuni ale roş-albaştrilor.

Surprinzător a fost şi faptul că arena din Ghencea nu a fost pustie. Deşi era de aşteptat ca după plecarea lui Piţurcă tribunele să fie goale, Ilie Dumitrescu s-a bucurat de susţinere. Au lipsit doar fanii care de obicei ocupau peluzele, însă tribunele 0, I şi a II-a au fost ocupate în proporţie de 90%. Atmosfera nu a fost incendiară, cum era obişnuită Ghencea, de multe ori galeria oaspeţilor acoperind fondul sonor. Gigi Becali a fost ignorat total de spectatori, tonul încurajărilor fiind dat, atunci când Steaua se afla în atac, de mici grupuri situate la tribuna I şi a II-a.
Steaua a învins cu 2-1 (1-0) echipa Victoria Brăneşti, tehnicianul Ilie Dumitrescu debutând astfel cu o victorie la gruparea din Ghencea, în etapa a IV-a a Ligii I. Pentru Steaua a marcat B. Stancu ‘25, ‘67 (penalti), în timp ce pentru Victoria Brăneşti a înscris Olariu ‘56 (penalti). Ilie Dumitrescu şi Helmuth Duckadam au fost aplaudaţi de toţi spectatorii la primul lor meci ca antrenor, respectiv preşedinte la Steaua.

Cele mai citite

Liban: Noi explozii după ce au fost detonate și stațiile radio ale Hezbollah

Noi explozii au fost semnalate miercuri în Liban, în urma detonării unor dispozitive de emisie-recepţie folosite de gruparea Hezbollah, la o zi după ce...

Ciucă nu-l vrea premier pe Ciolacu dacă va câștiga alegerile prezidențiale

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că, dacă va câştiga alegerile prezidenţiale, nu l-ar pune premier pe Marcel Ciolacu, arătând că acesta susţine...

Elena Lasconi promite transparență totală privind cheltuirea banilor Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a declarat miercuri că, dacă va câştiga alegerile, va face publice toate cheltuielile Administraţiei Prezidenţiale şi va diminua bugetul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă