15.6 C
București
joi, 19 septembrie 2024
AcasăSpecialCe campioană a Europei a ajutat casele de pariuri să câştige o...

Ce campioană a Europei a ajutat casele de pariuri să câştige o avere

Un număr de 270 de partide de fotbal disputate în 2009 şi 2010 sunt bănuite că ar fi fost aranjate. O semifinală de Liga Campionilor (Liverpool – Chelsea 4-4) a adus pariorilor un miliard de euro.

Dar se întâmplă şi la noi: Callatis Mangalia – CSM Iaşi a fost 1 – 0 la pauză, final 1-4. S-a titrat: blat ordinar! A mai fost Petrolul – Chiajna 3 -4, meci pe care s-a spus că s-au mizat sume enorme, iar câştigurile au fost pe măsură.  În Italia, zeci de jucători sunt anchetaţi pentru că s-au îmbogăţit din pariuri pe meciuri în care au şi jucat. În toate aceste cazuri, cei care au orchestrat meciurile au câştigat sume imense în detrimentul caselor de pariuri.

Cum se întinde capcana

Doar că lucrurile se petrec şi în sens invers. Un jucător a relatat faptul că o casă de pariuri din România a oferit 10.000 de euro echipei din care făcea parte pentru ca aceasta să îşi apere corect şansele.  „Probabil că dacă sufeream o înfrângere, casa de pariuri pierdea mulţi bani”, a spus fotbalistul pentru Pro Sport.

Acelaşi ziar a scris că la meciul Blackburn – Liverpool, casele de pariuri le-a întins o cursă pariorilor. Aceştia au mizat live (în timpul meciului de la scorul de 2-2) sume imense pe echipa gazdă în contextul în care Liverpool nu avea nici o miză, îşi menaja mulţi jucători, fusese egalată juca în inferioritate şi mai era de disputat jumătate de oră. În final, Liverpool a învins surprinzător cu un gol în minutul 90.

Un meci asemănător a avut loc sâmbătăt când Werder Bremen întâlnea acasă pe Bayern Munchen.  O partidă în care – sunt destule indicii – casele de pariuri au reuşit să golească buzunarele celor care au mizat pe un triumf logic al gazdelor.  Iată elementele care arată că rezultatul ar fi putut fi premeditat.

Werder Bremen – Bayern Munchen. Bayern a anunţat că va juca doar cu echipa a doua (lipseau superstarurile Ribery, Roben; în fapt în echipa de start au fost doar trei dintre jucătorii de bază)  deoarece peste câteva zile vor întâlni Real în semifinala Ligii Campionilor.

Bayern mai avea doar şanse teoretice la campionat, în timp ce Bremen cu o victorie se putea apropia de locurile care duceau în Europa League. Un alt element care te-ar fi îndemnat să pariezi pe gazde: cota pentru victoria lui Bremen a fost începând de marţi de 3,3 chiar 3,5/1 (dacă puneaţi 100 de lei pe victoria lui Werder vi se returnau 350 de lei). Imensă în condiţiile în care Bayern anunţase că va alinia o echipă de puşti.

Mize uriaşe, cotele scad

Dovada că s-a pariat sume imense pe victoria lui Bremen o arată faptul că în ziua meciului cota pentru gazde coborâse la numai 2,9/1. Iarăşi ciudat şi inexplicabil – probabil ca o ultimă momeală pentru pariori – cu câteva zeci de minute înainte de start, cota pentru Werder  crescut la loc la 3,3/1.  Şi a început meciul. Bayern ataca cu nişte jucători complet necunoscuţi în echipă, Bremen interpreta o partitură ciudată: pase direct la adversar sau în out, şuturi mult peste poartă, atacanţi fără viteză. Şi totuşi, împotriva cursului  jocului Bremen a înscris deschizând scorul. Cei care au mizat pe victoria lui Bremen e posibil să fi pus alţi bani pe 1 solist (cota era foarte bună 1,6/1). Dar aspectul meciului nu minţea. Bremen era o umbră. În redacţie am pariat la ora 17.24 când scorul era încă de 1-0 pentru Bremen  (minutul 69 al meciului) 7 şi apoi 5 lei pe victoria lui Bayern (la cote imense de 6/1 şi 7/1).

2012/04/22//234030-pariuri.jpg
(Biletul pariat în redacţie pe victoria lui Bayern Munchen în minutul 69 la scorul de 1-0 pentru Werder Bremen. În final pariul s-a dovedit a fi câştigător, Bayern impunându-se cu 2-1)

Ce a urmat a fost o ruşine.  Bayern ataca în valuri dar fără noroc. Pe contraatac, Rosenberg de la gazde a scăpat singur era la un pas de 2-0 dar s-a oprit inxplicabil şi a fost deposat imediat. A urma contraatacul. Bayern a centrat, fundaşul gazdelor a interceptat mingea şi de la zece metri, fără nici o presiune, a trimis imparabil în propria poartă. Bayern s-a repezit în atac şi în minutul 90 Ribery a înscris nemarcat. 

Astfel, mizele uriaşe (o dovedeşte faptul că au scăzut cotele pentru victoria gazdelor pe tot parcusul săptămânii) jucate pe Bremen au intrat în buzunarele caselor de pariuri, după ce echipa a doua a lui Bayern a întors rezultatul în ultimele 15 minute. Altfel, Bayern este partenerul casei de pariuri bwin. Ca şi Real Madrid de altfel.

„Avem meciuri suspecte de blat”

Preşedintele FRF a declarat că „Avem mai multe meciuri suspectate de blat cu casele de pariuri. Sînt oameni de la Interpol care se ocupă de analizarea acestora! O să şi vedeţi rezultate în scurt timp!”

Printre partidele asupra cărora planează suspiciuni sunt:

Dinamo – Sportul 1-3 (după ce Dinmo a deschis scorul)

Steaua – Oţelul Galaţi 1-2 (1-0)

FC Vaslui – Concordia 4-0

Petrolul – Chiajna 3-4

FC Snagov – FC Bacău 2-4

Callatis – Iaşi 1-4

Cele mai citite

Președintele Finlandei cere excluderea Rusiei din Consiliul de Securitate al ONU

Preşedintele Finlandei, Alexander Stubb, a făcut apel la extinderea Consiliului de Securitate al ONU, abolirea sistemului de veto al unui singur stat şi suspendarea...

Liban: Noi explozii după ce au fost detonate și stațiile radio ale Hezbollah

Noi explozii au fost semnalate miercuri în Liban, în urma detonării unor dispozitive de emisie-recepţie folosite de gruparea Hezbollah, la o zi după ce...

Derby-ul serii în Liga Campionilor la fotbal: Manchester City- Inter Milano 0-0

Manchester City şi Inter Milano au remizat, 0-0, miercuri seara, pe City of Manchester Stadium, în prima etapă a noului format al Ligii Campionilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă