1.8 C
București
sâmbătă, 28 decembrie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Se clatină cea mai mare economie a Europei

REVISTA PRESEI: Se clatină cea mai mare economie a Europei

”Se clatină cea mai mare economie a Europei”, titrează Adevărul.

”Exporturile germane au scăzut în luna mai cel mai mult din 2009 încoace, iar producţia industrială a înregistrat şi ea un minus, sugerând că cea mai mare economie a UE are probleme din cauza cererii slabe din Europa şi, mai nou, a Chinei, scrie Reuters”, detaliază ziarul.

Din Gândul aflăm în ce ţară UE este cel mai scump alcool şi unde sunt cele mai scumpe ţigări.

”România ocupă antepenultimul loc într-un clasament ce cuprinde 35 de ţări din Europa. Pe ultimul loc se află Macedonia, urmată de Polonia, care este statul din UE cu cele mai mici preţuri, raportat la puterea de cumpărare, relevă datele Eurostat”, arată publicaţia.

Ziarul Financiar ia în discuţie cât pierde economia România în urma examenului de bacalaureat.

”Aproape 300.000 de absolvenţi de liceu nu au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat în ultimii trei ani, iar impactul în economie al costurilor asociate „respinşilor“ ajunge la aproximativ un miliard de euro pe an, potrivit calculelor ZF”, scrie publicaţia.

”Rata de promovabilitate a examenului de bacalaureat din acest an a fost de 55,4%, dintr-un total de aproape 175.000 de absolvenţi de liceu prezenţi la examen, arată datele furnizate de Ministerul Educaţiei. Cu alte cuvinte, peste 78.000 de elevi de liceu nu au reuşit să promoveze examenul de bacalaureat anul acesta, potrivit rezultatelor de dinainte de contestaţii, din sesiunea iunie – iulie”, continuă ZF.

Curentul vorbeşte despre ameninţarea cu bombă de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi

”Atentatul cu bombă de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi ne-a readus aminte faptul că terorismul este una dintre cele mai grave ameninţări ale secolului XXI. O ameninţare de care nici România nu a fost şi nu este, nici acum, protejată. Ba mai mult decât atât, parcă pentru a-l  confirma printr-o parodie, pe veşnic actualul Caragiale, care-l punea pe Caţavencu să pretindă că şi noi trebuie să avem „faliţii noştrii”, iată că acum, în România de azi, avem şi noi „teroriştii noştri”, scrie ziarul.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă