Adevărul titrează, miercuri: „ROMÂNII ŞI MUNCA. Patronii sunt răi, bugetarii muncesc puţin, salariul – mai important decât pasiunea”. Acestea sunt câteva din rezultatele unui sondaj despre cum se raportează românii la muncă, realizat de Rogalski Grigoriu Public Relations pe platforma de cercetare Ivox.ro. Aproximativ 6.000 de oameni au răspuns întrebărilor. Peste 80% dintre ei cred că România poate ieşi din criză prin muncă, iar aproape 10% consideră că 1 Mai nu ar trebui celebrată, pentru că este o sărbătoare comunistă.
În Evenimentul Zilei citim despre campania „Medicul de gardă”. Dr. Aurel Marin: Evaluarea stării de sănătate a populaţiei a fost doar un program electoral”. „Ceea ce trebuia să fie o mare reformă a sfârşit prin a fi cel mai costisitor program de atragere a alegătorilor, crede dr. Aurel Marin, jurnalist „specializat” pe celebrul program de evaluare a sănătăţii populaţiei, iniţiat în 2007 de ministrul Eugen Nicolăescu”, scrie EVZ.
Gândul titrează: „De ZIUA MUNCII, 1 MAI, a început MARELE EXOD ROMÂNESC spre litoral. Cel puţin 16.000 de turişti români au acostat deja în staţiunile bulgăreşti”. „În timp ce pe litoralul românesc, de 1 Mai vor merge în vacanţă circa 40.000 de români, de Paşte, Bulgaria este destinaţia nr. 1 a concetăţenilor noştri, spun turoperatorii autohtoni.În total, agenţiile au vândut circa 150.000 de vacanţe în acest an pentru Paşte, dintre care 40.000 pe litoralul românesc şi 30-40.000 la pensiuni.
În Cotidianul citim un interviu cu miliardarul Dumitru Andreşoi, „regele ciobanilor”: „”Aş da lâna la noi pentru termoizolaţii de case decât să mai meargă la turci pe doi lei”. Omul de afaceri a declarat, pentru Cotidianul, că oieritul merge „mai greu aşa acuma c-or venit toate peste noi, taxe, impozite, a scăzut şi preţul la miel, ne-au blocat piaţa pe Turcia, legea păşunilor a ieşit târziu şi nu în forma în care-am vrut-o noi… Se dau păşunile pe cinci ani, şi nu pe zece cum am vrut noi, şi ele ajung cele mai multe la samsari, şi nu la crescători. Da’ să treacă Paştele şi vom mai avea o discuţie cu ministerul să vedem ce se mai poate face”.