5.2 C
București
vineri, 15 noiembrie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Primăvara concedierilor

REVISTA PRESEI: Primăvara concedierilor

Curentul titrează „Primăvara concedierilor”.

„Vă amintiţi cu câtă vehemenţă înfierau liberalii şi social-democraţii măsurile de austeritate luate de guvernul Boc? Ei bine, guvernul Ponta 2 se pregăteşte să ia măsuri asemănătoare, pe care le ascund deocamdată de ochii opiniei publice”, scrie publicaţia.

„Primii vizaţi sunt tocmai bugetarii pe umerii cărora plângeau cu lacrimi de crocodil în anii anteriori, când guvernul Boc făcea disponibilizări şi reducea salariile în acest sector , pentru a salva România de pe marginea prăpastiei economice. Acum, după ce s-a văzut cu sacul de voturi în căruţă, cabinetul Ponta se pregăteşte de concedieri şi de reduceri salariale în sectorul bugetar. La ultima şedinţă de guvern, premierul Victor Ponta le-a solicitat miniştrilor să procedeze la o reducere cu 15% a cheltuielilor de personal”, continuă Curentul.

Din Adevărul aflăm că Steaua a scris istorie în meciul cu Chelsea: „Steaua a câştigat cu 1-0 partida cu Chelsea din optimile Ligii Europa graţie unui gol din penalty marcat de Raul Rusescu în prima repriză. Calificarea se va decide, însă, la Londra peste o săptămână”.

„Dacă meciul cu Ajax a fost introdus în sertarul cu ‘miracole’, partida de aseară cu Chelsea a adus confirmarea: ‘Steaua e o echipă mare’. Afirmaţia îi aparţine lui Gică Hagi, iar discursul „Regelui” merită a fi luat în seamă”, mai scrie Adevărul.

Potrivit Ziarului Financiar, „Borza a lichidat Institutul Lemnului şi a vândut terenul unor iranieni”.

„Institutul Naţional al Lemnului, care încă din perioada interbelică a proiectat aproape tot ce s-a dezvoltat în România în materie de mobilier şi prelucrarea lemnului, a fost în mare măsură lichidat după ce o bună parte din terenul fostului sediu a fost vândută către doi oameni de afaceri iranieni care deţin mai mulţi dealeri auto”, informează publicaţia.

„Institutul a intrat în faliment în vara anului 2011, având datorii de aproape 20 mil. lei (4,7 mil. euro), iar lichidator a fost desemnată firma Euro Insol, condusă de către Remus Borza, avocatul de numele căruia se leagă în prezent şi viitorul gigantului Hidroelectrica”, detaliază ZF.

Cotidianul vorbeşte despre „moda insolvenţelor” care cuprinde România.

„Posibilitatea de a fi modificată legea insolvenţei este văzută de analişti ca una iminentă, motivând că această procedură a devenit în ultimul timp o industrie neagră, însă oamenii de afaceri consideră că ar trebui mai degrabă descoperite cauzele care duc la astfel de situaţii şi ajutaţi agenţii economici să le depăşească”, explică publicaţia.

„‘În România, insolvenţele au devenit o industrie neagră, având în vedere că multe companii au intrat în această procedură nu de dragul organizării sau eficientizării, ci pur şi simplu pentru a nu-şi mai plăti creditele la bănci, taxele şi impozitele la bugetul de stat. Astfel, este mult mai comod să stai într-o astfel de procedură în care nimeni nu are voie să te întrebe de situaţia financiară, decât administratorul judiciar. Nu mai eşti obligat să mai faci plăţi, nici la buget, nici la bănci, nicăieri’, a menţionat consultantul financiar Ionel Blănculescu”, continuă Cotidianul.

Din Gândul aflăm „Cele şapte motive pentru care DNA spune că Năstase trebuie să rămână în închisoare”.

„În motivarea recursului DNA susţine că deţinutul Năstase încearcă să inducă ideea că de fapt eliberarea sa ar fi un beneficiu pentru statul român. ‘În cererea sa de liberare condiţionată o înfăţişează nu ca pe o vocaţie a sa la o măsură administrativă de executare pe mai de parte a pedepsei, ci ca pe o favoare făcută de stat prin scutirea acestuia de la cheltuielile pe care a trebuit să le facă în penitenciar cu deţinutul Adrian Năstase’, precizează procurorul DNA”, scrie Gândul.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă