8 C
București
luni, 21 octombrie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: În pat cu Ion Iliescu. Mărturisirile şocante ale lui Petre...

REVISTA PRESEI: În pat cu Ion Iliescu. Mărturisirile şocante ale lui Petre Roman

„Toată America îi caută! FBI publică imagini cu suspecţii de la Boston: ‘Suspectul 1 are şapcă albă, suspectul 2 are şapcă neagră'”, titrează Adevărul în ediţia de vineri: „Biroul Federal de Investigaţii (FBI) a difuzat fotografii şi înregistrări video cu doi suspecţi ai atentatelor teroriste comise la maratonul din Boston, lansând un apel către cetăţeni pentru a obţine informaţii despre aceşti doi bărbaţi. ‘Sunt înarmaţi şi periculoşi’, au avertizat agenţii federali americani.

La câteva ore de la publicarea fotografiilor cu cei doi suspecţi, pagina de internet a FBI a fost temporar indisponibilă din cauza traficului foarte mare, potrivit CNN. Fotografiile îi înfăţişează pe cei doi trecând pe lângă o mulţime de oameni pe Bolyston Street cu doar câteva momente înainte de atacul care a omorât trei spectatori care asistau la Maratonul de la Boston şi a rănit alţi 180, potrivit ‘Huffington Post'”.

Cotidianul redă declaraţiile de joi seară ale premierului Victor Ponta, când a spus că are o încredere foarte mare în USL: „Prim-ministrul României, Victor Ponta, a vorbit, joi seara, la Antena 3, în emisiunea Sinteza Zilei a lui Mihai Gâdea, despre cele mai recente evoluţii de pe scena politică românească şi a încercat să facă lumină în controversele la ordinea zilei: a fi sau a nu fi coabitare cu Băsescu, de ce da şi de ce nu, Kovesi la şefia DNA”.

„În pat cu Ion Iliescu. Mărturisirile şocante ale lui Petre Roman”, aflăm din Curentul: „La vremuri noi, tot noi, era o vorbă preferată a lui Walter Roman, tăticul lui Petrică. Petrică a reuşit ca un hopa mitică să supravieţuiească în spaţiul politic şi public românesc, periodic apărând pe sticla televiziunilor socialiste, din arcul USL. Apare şi pe la lansări de carte, pe la sindrofii manelistice, peste tot. Vorbeşte vrute şi nevrute despre orice, se pricepe la de toate şi din când în când mai scoate şi câte o perlă interesantă. A mărturisit mai nou că s-a ‘culcat cu Ion Iliescu’.

După ce gaşca complotiştilor sovietici ai lui Ilici şi-a atins obiectivul principal, lichidarea lui Ceauşescu, filmarea execuţiei, care trebuia trimisă la Moscova pentru ca Ilici să facă dovada îndeplinirii măsurilor ordonate de KGB, a fost ţinută strâns la piept de Petre Roman, lipită cu scoci de pieptu-i spelb. Băietul de general KGB povesteşte: ‘dormeam cu Ion Iliescu pe o saltea, într-o cămăruţă în spatele biroului ministrului Apărării Naţionale. Iau caseta, o lipesc de piept cu nişte leucoplast şi ne culcăm împreună'”.

„După Revoluţie, s-au construit cinci biserici pentru fiecare şcoală nouă. De ce românii donează pentru lăcaşe de cult şi n-o fac pentru şcoli”, potrivit Gândul: „În România, ritmul de creştere al bisericilor îl depăşeşte pe cel al şcolilor, chiar dacă numărul de clădiri nu diferă semnificativ: sunt în jur de 21.000 de şcoli şi 18.500 de biserici ale tuturor cultelor recunoscute oficial. Pentru fiecare şcoală nou construită în România după Revoluţie, au apărut însă peste 5 biserici noi.După 1989, românii au preferat să susţină cu bani ridicarea de biserici. E drept, statul a pierdut de la bun început meciul cu Biserica, în ce priveşte procedura de încasare a banilor direct de la comunitate: este foarte simplu să donezi bani pentru construcţia de biserici, dar extrem de complicat şi birocratizat să dai bani direct pentru sprijinirea unei unităţi şcolare de stat. În lipsa unei proceduri transparente, românii care au dorit să sprijine şcolile au mers pe calea subterană, a ‘fondului clasei’, prin care majoritatea unităţilor şcolare îşi asigură dotările şi reparaţiile, pe banii comunităţii de părinţi”.

Cele mai citite

Previziuni: Majorarea cotei unice la 16% în 2025 și TVA de 21% în 2026

Specialistul în fiscalitate, Gabriel Biriș, afirmă că în Planul fiscal se vede "o majorare ciudată" la TVA, începând din 2026. Planul Fiscal Structural pe Termen...

Previziuni: Majorarea cotei unice la 16% în 2025 și TVA de 21% în 2026

Specialistul în fiscalitate, Gabriel Biriș, afirmă că în Planul fiscal se vede "o majorare ciudată" la TVA, începând din 2026. Planul Fiscal Structural pe Termen...

Maia Sandu: Țara mea, Moldova, e următoarea țintă a Rusiei

Vladimir Putin e hotărât să ne zdrobească tânăra democrație, iar dacă Ucraina va cădea va continua cu noi, a afirmat Maia Sandu Preşedinta pro-occidentală Maia...
Ultima oră
Pe aceeași temă