În ziarele de miercuri citim despre modul în care autorităţile au încercat să ascundă gravitatea unui accident comis de preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Dragoş Benea, dar şi despre semnificaţia pe care „tentativa de revoltă populară de la Iași” a avut-o în revoluţia din decembrie 1989.
În Adevărul citim despre preşedintele Consiliului Judeţean Bacău, Dragoş Benea (39 de ani), care a comis un lung şir de nereguli, alături de angajaţi din Sănătate şi Poliţie, în tentativa de a ascunde gravitatea unui accident rutier pe care l-a comis recent.
„Conform relatării victimei, a fost lăsată singură în cameră doar cu preşedintele Dragoş Benea. „A încercat să-mi inducă în minte o minciună: că eu am traversat în fugă strada şi că, de fapt, ţopăiam pe bordură. Eu nu sunt căprioară să ţopăi pe bordură“, a comentat aproape în glumă Cochior. După ce a terminat cu Benea, tânăra a fost preluată pe holurile spitalului de către şoferul preşedintelui CJ, care a îndemnat-o să meargă împreună pentru reconstituirea accidentului. Ajunsă acolo, a observat că o maşină fusese parcată exact în locul în care ea a fost izbită de carosabil. „Eu am explicat poliţiştilor exact cum s-a întâmplat. M-am uitat după preşedintele CJ, însă el nu era, să spună şi el varianta lui“, a mai rememorat tânăra”, potrivit Adevărul.
Evenimentul Zilei scrie despre o „tentativa de revoltă populară de la Iași”, care a avut loc în urmă cu 26 de ani, pe 14 decembire.
„Acțiunea Frontului Popular din Iași nu poate fi scoasă din cursul evenimentelor care au dus la răsturnarea regimului comunist din România. Chiar dacă a fost o acțiune eșuată, tentativa de manifestație anticeaușistă a FPR de la Iași, având un partid organizat în ilegalitate, un program politic și lideri arestați sub acuzații politice (subminarea puterii de stat socialiste), inclusiv prin aceeași implicare sovietică pe care o vom întâlni la Timișoara și la București, reprezintă începutul procesului revoluționar, începutul revoluției. Data corectă de la care putem vorbi de revoluție în România este 14 decembrie 1989, iar locul unde se localizeză începutul ei este Iași, nu Timișoara”, scrie EVZ.
Din HotNews aflăm că firmele mici şi mijlocii (IMM) din România se confruntă cu accesul greoi la creditele bancare, din cauza dobânzilor mari, potrivit Comisiei Europene, care arată că în perioada 2014-2020 va aloca acestui sector din economia românească 3,12 miliarde de euro – fonduri structurale, pentru a suplini aceste lipsuri.
„Doar 9,8% dintre companiile din sectorul de fabricare din Romania opereaza in sectrul de tehnologie ianlta – medie si inalta . Cheltuielile guvernamentale in cerectare si dezvoltare sunt cele mai scazute din Uniunea Europeana, in timp ce numarul IMM-urilor care fac inovare proprie este in continua sacadere fata de media UE. Serviciile publice online sunt relativ nesofisticate, iar cladirile existente au standard scazut de eficienta energetica”, potrivit HotNews.
Wall Street transmite că peste 90% dintre romani trimit CV-uri pentru angajare prin Facebook.
„In cazul angajatilor din Romania, acestia au raspuns in proportie de 93,5% ca folosesc reteaua Facebook pentru a trimite CV-uri catre potentiali angajatori. Procentul scade la 44% in cazul retelei LinkedIn. In cazul formarii unei retele profesionale, Facebook conteaza pentru 74,9% in timp in cazul LinkedIn, procentul este de 44,5%.In plus, studiul mai arata 75,3% dintre respondenti folosesc Facebook pentru a cauta locuri de munca in timp ce procentul scade la 43,4 in cazul retelei LinkedIn”, scrie Wall Street.
Din ZF alfăm care sunt creditorii companiei care a operat magazinel Domo. Printre cei 120 de creditori se află şi Samsung, ANAF şi Banca Transilvania.
„Mai bine de 120 de creditori s-au înscris în tabelul preliminar al creanţelor al societăţii Family Home Concept SRL (fosta Domo Retail SA), printre aceştia numărându-se Banca Transilvania, producătorii electroIT Sony şi Samsung şi Schenker Logistics România, cea mai mare companie de logistică de pe piaţa locală. Datoriile totale din tabelul preliminar al creanţelor depăşesc 210 milioane de lei. Printre creditorii înscrişi în tabel se numără însă şi mai multe primării ale oraşelor unde Domo deţinea magazine, dar şi ANAF, potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă. De departe cel mai mare creditor, cu o creanţă acceptată de aproape 78 de milioane de lei, respectiv 37% din totalul creanţelor, este Corporate Commercial Bank AD din Bulgaria, în insolvenţă”, potrivit Zf.
În Gazeta Sporturilor aflăm care sunt strategiile noului antrenor Steaua.
„Cu noul antrenor, campioana n-a încasat nici un gol în două meciuri, 1-0 cu Viitorul, 2-0 cu CSU Craiova. Ce stă în spatele strategiei lui Reghecampf? Tehnicianul de 40 de ani a venit cu inovații în al doilea mandat la Steaua. Acestea i-au uimit pe jucători, dar au dat rezultatele scontate!”, precizează Gsp.
Prosport scrie despre cauzele care determină mulţi tineri sportivi să renunţe devreme la activitatea de performanţă şi prezintă cazul Asianei Peng, o tânără gimnastă, în vârstă de 15 ani care a rămas în afara lotului olimpic, unde fetele îşi cizelau tehnica pentru Jocurile Olimpice de la Rio.
„Silvana Peng pretinde faptul că fata sa a fost supusă la un lung şir de nedreptăţi. „Două sportive au fost înştiinţate că a lor carieră a ajuns la final. Este vorba despre Nicoară şi Tudorache – iar pe cinci fete, printre care şi pe a mea – le-au trimis pe Lună! Decizia a fost adoptată de domnul Adrian Stoica, de Anca Grigoraş şi de încă un domn. De faţă cu toţi antrenorii li s-a spus cine va părăsi lotul. Fetei mele i s-a comunicat că trebuie să plece în Deva, dar asta înseamnă că e deja eliminată din sistem”, spune Silvana Peng. Micuţa de 33 de kilograme a strâns din dinţi şi din toată amărăciunea pricinuită de vestea căzută ca un buzdugan şi-a găsit resurse pentru a lua startul week-end-ul trecut la un concurs în Franţa”, informează Prosport.