33.6 C
București
marți, 18 iunie 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR: Guran: Domnul Cioloş, întrebaţi-l pe domnul Dâncu de banii pentru...

REVISTA BLOGURILOR: Guran: Domnul Cioloş, întrebaţi-l pe domnul Dâncu de banii pentru autostrăzi

Pe bloguri citim, marţi, despre banii de autostrăzi „pitulaţi” în proiectele locale, dar şi despre mai mulţi oameni de la ISU, care a făcut posibil rătăcirea faxului pe care apărea ”clubul Colectiv”.

Pe blogul biziday.ro, Moise Guran scrie că banii de autostrăzi sunt pitulați în proiectele locale, unde nu intră DNA. „Între 2012 şi 2015, investiţiile făcute prin bugetele locale au consumat între opt şi zece miliarde de lei pe an. Schema e asta… pe investiţii naţionale folosim bani europeni, că oricum nu-i putem fura şi riscăm să ne ia şi DNA-ul dacă facem şpăgi, dar pe proiecte locale decide cine are ministerul Administraţiei. Și, de facto, din 2012 şi până acum două săptămâni, formal şi informal, ministrul Administraţiei a fost în permanenţă Liviu Dragnea. Acum e Vasile Dâncu şi aceasta va fi proba că Dâncu este sau nu o altă față a lui Dragnea”, a scris Guran.

Pe tolo.ro, Cătălin Tolontan scrie că mai mulți oameni de la ISU acuză sistemul haotic care a făcut posibil rătăcirea faxului pe care apărea ”clubul Colectiv”. „Neglijența crasă în materie de reguli și legi a celor de la IGSU a dus la faptul că a venit un fax pe care era scris clar clubul Colectiv și nimeni de la ISU n-a conexat informația asta cu faptul că acest club nu era în baza de date”, a spus unul dintre cei trei șefi ai ISU București, dați afară de șefii lor după ce s-a aflat că pompierii știau de clubul Colectiv. Mihai Guță, șeful ISU, Orlando Șchiopu, primul său adjunct și șef la Intervenții, și Giani Aldoiu, al doilea adjunct și șef la Prevenire și Control, acuză că au fost sacrificați ca să scape șefii de la IGSU.

Pe blogul cristianchibabirta.ro, autorul scrie cum îşi găseşte puterea de a face multe lucruri. „Multă lume mă întreabă de unde am eu atâta forță să fac atât de multe lucruri. Adică – așa, în sinteză maximă – cum de pot să petrec mult timp cu minunata mea familie, să ies des la bere cu prietenii, să scriu atât de blog și să mai și gestionez cota mea parte, cum ar veni, din minunata ispravă antreprenorială Kooperativa 2.0. Răspunsul meu a fost, mereu, unul foarte simplu: îmi găsesc această forță în exact ceea ce sunt și în ceea ce fac”, a scris el.

Pe zoso.ro, Vali Petcu scrie despre locurile de parcare pentru persoanele cu dizabilități de la mall, care sunz ocupate de maşini care nu pat să aparţină persoanelor pentru care sunt rezervate. „Acum un an de zile, Băneasca Shopping City anunța cu surle și trâmbițe că se vor ocupa de cei care parchează pe locurile rezervate persoanele cu dizabilități din parcarea subterană. Un an mai târziu, același mall, parcarea supraterană e așa: toate locurile de parcare rezervate sunt ocupate de mașini fără vreun semn că ar fi pentru persoanele pentru care sunt rezervate locurile. Sunt curios dacă au luat vreodată măsuri sau a fost doar o declarație de piar”, a scris bloggerul.

Cele mai citite

Eurostat: România, a cincea lună la rând ţara cu cea mai ridicată inflaţie din UE

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a urcat în mai la 2,7%, de la 2,6% în aprilie, în timp ce România este, pentru...

Iohannis îl va primi pe președintele Italiei

Președintele Klaus Iohannis îl va primi mâine pe omologul său, Sergio Mattarella, cu prilejul vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România, la...

Ambasadorul în SUA: România, pe ultima sută de metri pentru ridicarea vizelor

România se află pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte îndeplinirea criteriilor de admitere în programul Visa Waiver, susţine ambasadorul României în...
Ultima oră
Pe aceeași temă