21.5 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSpecialREVISTA BLOGURILOR. Tehnologie ca în Vest, civilizație ca în Balcani

REVISTA BLOGURILOR. Tehnologie ca în Vest, civilizație ca în Balcani

Bloggerii prezintă pe Internet întâmplările din viața de zi cu zi, reușind să contureze câteva paradoxuri ale societății românești.

Jurnalistul Cătălin Tolontan prezintă, pe blog, un nou caz șocant din lumea medicală. Este vorba de medicul rezident Iulian Mihăilă, de la Spitalul Județean din Galați, care ar fi jignit grav o pacientă, prin postările sale de pe Facebook.

”Poți să naști stând în cap”, i-ar fi scris medicul. Iar despre mamele care au sărit în apărarea pacientei, medicul sugerează că ar fi maimuțe. Tolontan precizează că Cristi Irimia, ziarist la Vrancea Media, a relatat acest caz.

Omul de televiziune Cabral povestește, pe blog, despre „Fotoliul de masaj și cum am reușit să fac să nu mă mai târâie nefastă-mea cu ea la shopping”.

Cabral recunoaște că a adormit într-un fotoliu de masaj dintr-un hypermarket, spre amuzamentul tuturor clienților. Acum însă Cabral și-a rezolvat problema. „Am de două săptămâni în teste un fotoliu de masaj. Știe să te maseze din vârful unghiilor și până aproape de creștetul capului. Masează degetele de la picioare, talpa piciorului și câlcâiul, gamba și gemenii, pulpele, spatele, brațele și antebrațele, gâtul. Și știe să maseze și fesele, ceea ce este cu adevărat magic”, ne asigură Cabral.

Tot despre avantajele tehnologiei scrie, pe blog. și Andi Moisescu. El a reușit să cumpere legume de la o piață din București, plătind nu cu numerar ci cu un card bancar.

„Am trăit s-o văd și pe-asta. În Piața Hala Traian, a apărut primul POS. Am fost să văd miracolul cu ochii mei. Am cumpărat căteva legături de ridichi, roșii și castraveți și am plătit cu cardul. Nu mai spun ca terminalul era contactless și că n-a fost nevoie nici măcar să dau cardul din mână”, povestește Andi Moisescu.

Un alt om gospodar este Cristian Șerb, care ne explică, pe blog, fazele importante din amenajarea unei locuințe. „Am acoperit pergola cu șindrilă bituminosă”, ne anunță bloggerul. 

„Am acoperit prima dată cu lambriu, să se vadă frumos de jos, apoi am venit peste cu o folie pentru acoperiș, iar la final am pus șindrila bituminoasă. Lambriul l-am prins cu autofiletante de 50 (sper să fie ok) iar șindrila am prins-o cu capse de 10. Nu am vrut să folosesc cuie pentru că îmi ieșeau pe dedesubt și nu ăsta era scopul meu. Pentru capse am cumpărat un ciocan de bătut capse”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Eveniment dedicat iubitorilor de șampanie și vinuri, organizat la București

Pe 3 octombrie, la The Villa din București (Str. Negustori 16), va avea loc prima ediție a evenimentului Champagne Bucharest, dedicat pasionaților de șampanie...

Atacatorul de la Palatul Parlamentului a fost prins într-o cameră de hotel din București

Bărbatul suspectat de comiterea atacului de la Palatul Parlamentului a fost prins într-un hotel din București, marți seară. Acesta ar suferi de depresie și...

A murit după ce și-a tăiat accidental artera femurală cu un polizor

Un bărbat în vârstă de 60 de ani din satul Nadăş, judeţul Timiş, a decedat, marţi seara, după ce şi-a tăiat accidental artera femurală...
Ultima oră
Pe aceeași temă