4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialDezbateri aprinse la Primaria sectorului 1; PSD vrea să aloce 10 milioane...

Dezbateri aprinse la Primaria sectorului 1; PSD vrea să aloce 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Primarul sectorului 1, Dan Tudorache, a propus Consiliului Local un proiect de lege prin care să aloce 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, dar consilierii Uniunii Salvați București s-au opus, relatează Agerpres.

Dan Tudorache a explicat proiectul că a fost o propunere a PSD, în urma solicitării patriarhului Daniel. El a precizat că Patriarhia a făcut această solicitare către toate primăriile de sector.

"Așteptăm, în continuare, fiecare grup poate să vină cu orice altă propunere, este democrație", a declarat primarul sectorului 1.

Proiectul se va rediscuta, după ce USB s-a abținut, iar PNL a votat împotriva alocării pentru Catedrală a 10 milioane de lei. USB a propus, în ședință, alocarea a 2 milioane de lei, dar această nici această propunere nu a fost acceptată.

Tudorache a explicat de ce nu a fost acceptată propunerea USB de a oferi acum 2 milioane de lei. "Ori facem dezbaterile, că poate cetățenii nu voiau 2 milioane, voiau 3 sau 3,5 sau 4. Deci ori de la început consultăm populația, ori atunci ce solicită Patriarhia. (…) Mergem și consultăm populația și stăm 6 luni, 1 an, 2 ani, poate până atunci se va construi catedrala până terminăm noi consultarea", a menționat primarul.

El a susținut, totodată, că nu s-a opus alocării de bani pentru Spitalul de Arși. "Niciodată nu am zis că nu dau. Nu mi se pare corect ca din banii locuitorilor sectorului 1, deci numai sectorul 1 să fie cel care contribuie. Este adevărat, locuitorii sectorului 1 pot contribui cu o parte", a spus edilul.

Potrivit lui Tudorache, bugetul sectorului 1 își permite să aloce și pentru școli și pentru catedrală și pentru spital.

Întrebat cum justifică faptul că pentru Spitalul de Arși s-au alocat circa 250.000 de euro, iar propunerea pentru catedrală a fost de 10 milioane de lei, Tudorache a menționat că nu a alocat mai mulți bani pentru spital pentru că nu a cerut ministrul Sănătății.

"Nu poți să faci o lucrare amplă într-un interval de timp atât de scurt și i-am spus ministrului: 'Asumă-ți, închide secția de ATI și o facem', deci eu aștept și astăzi punctul de vedere al ministrului. (…) Nu pot eu să hotărăsc. Noi, Primăria, suntem doar executanții solicitărilor Ministerului Sănătății. (…) Dacă este nevoie de mai mult, dăm mai mult, important este să ceară", a spus Tudorache.

Totodată, primarul a arătat că înainte de ședința de joi a Consiliului Local a venit la Primărie secretarul general al Guvernului.

"Deci noi avem dialog, dar vreau totuși să fie instituțional, am avut discuții cu ministrul Sănătății, dar vreau să își asume ce am discutat. (…) Sunt de acord, investim în acel spital, dar să spună că dorește să închidă mai mult de două luni secția ATI. Nu eu, eu nu am niciun drept să blochez acel spital, eu doar pun în aplicare solicitările Ministerului Sănătății", a mai spus Tudorache.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă