10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPrefectura Vaslui este obligată să organizeze REFERENDUM pentru demiterea primarului din Pungești

Prefectura Vaslui este obligată să organizeze REFERENDUM pentru demiterea primarului din Pungești

Prefectura județului Vaslui este obligată să organizeze referendum pentru demiterea primarului comunei Pungești, informează Mediafax.

În anul 2013, mai mulți localnici au cerut acest lucru, depunând documente în acest sens, întrucât primarul a concesionat firmei americane Chevron terenul unde ar fi urmat să înceapă explorarea gazelor de șist.

Curtea de Apel Brașov a dispus ca Prefectura Vaslui să organizeze un referendum pentru demiterea primarului comunei vasluiene Pungești, Mircia Vlasă, decizia instanței fiind definitivă.

În fapt, magistrații Curții de Apel Brașov au admis recursul depus împotriva deciziei Tribunalului din martie 2015, care respinsese cererea de organizare a referendumului.

”Obligă prefectul să emită ordin privind demararea referendumului local având ca obiect demiterea primarului comunei Pungești, județul Vaslui“, se arată în sentinţa de marţi a Curţii de Apel Braşov.

Peste o mie persoane au depus la Prefectura Vaslui, în noiembrie 2013, documentele prevăzute de lege pentru organizarea unui referendum privind demiterea primarului din Pungești, Mircea Vlasă, pe motiv că acesta a concesionat firmei Chevron terenul unde ar fi urmat să înceapă explorarea gazelor de şist.

În solicitarea depusă la Prefectura Vaslui, oamenii susţineau, între altele, că primarul nu le mai reprezintă interesele, în condiţiile în care nu i-ar fi consultat cu privire la explorarea gazelor de şist în comună. Mai mult decât atât, semnatarii cererii susţineau că primarul Mircea Vlasă a concesionat către firma Chevron suprafaţa de 1,92 hectare de teren, pe care compania petrolieră ar fi urmat să-şi amplaseze prima sondă de explorare a gazelor de şist din judeţul Vaslui.

De asemenea, mai multe organizații neguvernamentale au formulat plângeri împotriva Prefecturii Vaslui, condusă la acea vreme de Radu Renga, schimbat din funcție de Guvern în martie 2014 și înlocuit cu Andrei Puică.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă