9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialGabriela Firea vrea să mute toate autogările din București la periferie, ca...

Gabriela Firea vrea să mute toate autogările din București la periferie, ca o soluție de descongestionare a traficului rutier

Toate cele 24 de autogări din Bucureşti ar putea să fie mutate la periferie, după discuțiile purtate între reprezentanți ai Primăriei Capitalei și ai Ministerului Transporturilor.

Această mutare este dorită de primărița Gabriela Firea, care consideră că, după o asemenea măsură, traficul rutier s-ar mai decongestiona.

Conform calculelor, 2.400 de curse se fac zilnic între Bucureşti şi Ilfov, ceea ce înseamnă tot atâtea microbuze în plus în oraş. Dacă proiectul va fi aplicat, călătorii lăsaţi la la marginea oraşului ar urma să fie preluaţi de mijloacelele de transport în comun.

A fost prima întâlnire între primar şi ministrul Transporturilor, o decizie în acest sens urmând să fie luată în calcul.

De asemenea, trenurile de marfă nu vor mai tranzita Bucureştiul la orele de vârf, iar până la sfârşitul lunii octombrie Ministerul Transporturilor va reabilita din surse proprii calea ferată de la marginea Capitalei, pentru mutarea trenurilor pe această linie, a anunțat Primăria, după întâlnirea dintre Gabriela Firea și ministrul Răzvan Cuc.

De asemenea, Ministerul Transporturilor va emite un aviz pentru construirea unui ponton plutitor în apropierea podului de cale ferată de la Herăstrău, ca soluţie provizorie până la realizarea pasarelei care traversează lacul Herăstrău.

„Îmi doresc să găsim cele mai rapide şi mai eficiente soluţii pentru că trenurile care traversează Bucureştiul, îndeosebi în zona de nord, să nu mai creeze blocaje în trafic. După cum bine ştiţi, nicio capitală europeană nu este tranzitată de marfare. În urma analizei făcute de specialiştii care au lucrat la Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, a reieşit faptul că acest tip de transport trebuie să fie mutat la marginea oraşului. Soluţia provizorie, pe care îmi doresc să o implementaţi până la începutul lunii septembrie, când traficul se va intensifica odată cu începerea şcolilor, este regândirea orarului acestor trenuri, astfel încât să nu mai tranziteze Capitală la orele de vârf”, a spus Gabriela Firea.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...
Ultima oră
Pe aceeași temă