21.5 C
București
miercuri, 18 septembrie 2024
AcasăSportVarujan si Norica, promovati de Crin in PNL

Varujan si Norica, promovati de Crin in PNL

» Crin Antonescu a inceput epurarea oamenilor lui Tariceanu din functiile executive ale partidului. Listele pentru PE trebuie sa fie avizate personal de noul presedinte. In capul listei a fost asezata Norica Nicolai. Purtator de cuvant a fost desemnat Varujan Vosganian.

Norica Nicolai primeste primul loc pe lista candidatilor PNL pentru europarlamentare drept rasplata ca a stat alaturi de Crin Antonescu in lupta cu ex-premierul Tariceanu pentru presedintia partidului. Aceasta decizie a fost luata ieri de Biroul Permanent Central, intrunit in prima sedinta in noua formula de conducere a partidului. Desi candidaturile pentru PE fusesera deja stabilite cu putin timp in urma, cand Tariceanu era presedinte, s-a decis ca lista definitiva sa fie votata dupa Congres tocmai pentru a fi pe placul noii conduceri a PNL. Astfel, membrii Biroului Politic Central au preferat-o pe Norica Nicolai in dauna Renatei Weber, protejata lui Tariceanu. Nicolai primeste aceasta sansa de a ocupa primul loc eligibil in campania pentru PE si tinand cont de faptul ca aceasta, desi a obtinut cele mai multe voturi intr-un colegiu, nu a reusit sa intre in Parlament in toamna anului trecut. Norica Nicolai era cunoscuta ca un lider oponent al lui Tariceanu.

 

A ajuns in PNL in 2001, dupa ce si-a facut stagiatura politica in PNTCD, ocupand chiar functia de secretar de stat in Ministerul Muncii, in guvernul Conventiei Democrate. Teodor Melescanu nu a primit deci primul loc pe liste, desi insusi Antonescu evocase zilele trecute aceasta posibilitate, ca o compensatie a pierderii functiei de vicepresedinte PNL. Unele surse din PNL vorbesc si de faptul ca partidul nu ar dori sa-l trimita pe Melescanu la PE deoarece s-ar putea pierde un post de senator de Prahova, in conditiile in care ar trebui organizate alte alegeri pentru aceasta pozitie, iar fara Melescanu liberalii nu ar mai castiga. Renate Weber a fost trecuta pe locul doi. Pe primele cinci pozitii se mai afla actualii europarlamentari Adina Valean, Ramona Manescu si Cristian Busoi. Daniel Daianu a pierdut sustinerea noii conduceri a PNL pentru un loc eligibil, desi activitatea sa ca europarlamentar a fost apreciata. Nici Adrian Cioroianu nu se regaseste pe liste.

Aseara, se discuta despre numirea lui Radu Stroe ca secretar general, el fiind cel care l-a ajutat temeinic pe Antonescu sa castige voturile delegatilor din filialele Maramures, Salaj si Bihor. Stroe era membru al aripii disidente din PNL, criticandu-l de mai multe ori pe Tariceanu dupa ce nu a mai fost in guvern. Functia de secretar general in PNL a fost insa golita de continut, avand un rol mai mult administrativ, mai ales in contextul in care a aparut functia de prim-vicepresedinte.

Antonescu a recomandat-o pe Theodora Bertzi pentru postul de purtator de cuvant al PNL. Insa, in urma votului dat, noul purtator de cuvant a fost ales in persoana lui Varujan Vosganian, care si-a exprimat disponibilitatea de a ocupa acest post deoarece are o relatie foarte buna cu presa. Vosganian, fost ministru al Finantelor, l-a tradat in ultimul moment pe Tariceanu, pentru a-l sustine la prezidentialele PNL pe Antonescu. Varujan Vosganian, fost presedinte al UFD, a fost umilit acum trei ani, cand, in calitate de propunere a guvernului roman pentru functia de comisar european, a fost refuzat de UE deoarece era total necunoscut pe plan european. Surse PNL vorbesc si despre faptul ca deputatul Adriana Saftoiu se va ocupa de Departamentul de comunicare, preluand si relatia PNL cu presa, in locul Brandusei Miron, promovata de Tariceanu.

Cele mai citite

A murit după ce și-a tăiat accidental artera femurală cu un polizor

Un bărbat în vârstă de 60 de ani din satul Nadăş, judeţul Timiş, a decedat, marţi seara, după ce şi-a tăiat accidental artera femurală...

INS: Câştigul salarial mediu brut în 2022 a fost de 77.416 lei

Salariaţii cu studii superioare au avut o pondere de 36,5%, iar femeile au reprezentat majoritatea, cu 58,5% La nivelul anului 2022, câştigul salarial mediu brut...

Cod galben de ploi torențiale pentru 9 județe din țară

Avertizarea meteo este valabilă pentru joi, în intervalul 19 septembrie, ora 03 – 19 septembrie, ora 18 În Moldova și în nordul Dobrogei vor fi perioade...
Ultima oră
Pe aceeași temă