2 C
București
sâmbătă, 23 noiembrie 2024
AcasăSportUSL Timiş, împotriva „regionalizării“ finanţelor

USL Timiş, împotriva „regionalizării“ finanţelor

Liderii celor două organizaţii judeţene a PSD şi PNL vor să împiedice aprobarea Hotărârii de Guvern care prevede stabilirea la Deva a viitorului sediu regional al Finanţelor, în dauna Timişoarei.

Mult discutata regionalizare teritorială a României prevede, printre altele, stabilirea sediului Regiunii Vest a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice la Deva, în loc de Timişoara. Acest proiect urmează să se afle pe masa Guvernului Ponta în şedinţa de mâine, iar pentru a-i convinge pe guvernanţi că vor face o greşeală dacă îl vor aproba, peste 300 de angajaţi ai Fiscului din Timiş au organizat o grevă spontană, ieri dimineaţă, în faţa instituţiei.

În apărarea acestora au sărit şi liderii USL din Timiş, care au atacat în termeni destul de duri măsura ce ar putea fi luată de Guvern, format, la nivel de decizie, doar din membri PSD şi PNL. Cel mai vehement în discurs a fost liderul judeţean al social-democraţilor din Timiş, Titu Bojin, care va merge personal la Bucureşti să se asigure că sediul regional al Finanţelor va fi la Timişoara.

“Modul în care angajaţii au procedat este de înţeles şi sunt de acord cu toate revendicările lor. Eu deja am discutat la nivel de Guvern cu domnul vicepremier Liviu Dragnea şi mi-am luat bilet de avion, iar mâine dimineaţă (n.r.-astăzi) voi fi prezent la discuţiile care se vor purta la Bucureşti anticipat şedinţei de guvern de miercuri. Sper să nu se mute sediul Finanţelor la Deva, pentru că ar fi o mare prostie.
Avem activitate economică aproape cât toate celelalte trei judeţe din punct de vedere financiar şi cred că au fost doar nişte vise şi dorinţe ale unor oameni care nu s-au gândit la ceea ce înseamnă nivelul regional, la ceea ce înseamnă Timişoara. Cred că se va reveni asupra acestui lucru şi am încredere în domnul Dragnea, în domnul Ponta şi în Guvern că nu vor face o asemenea greşeală, prin care să discutăm de Finanţe la Deva”, a declarat Bojin, în acelaşi timp şi preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Robu i-a scris lui Chiţoiu

Mai puţin critic în exprimare a fost primarul Timişoarei, Nicolae Robu, care a spus că i-a trimis o scrisoare vicepremierului PNL, Daniel Chiţoiu, ministrul Finanţelor. 

„Sper ca argumentele pe care i le-am prezentat în favoarea Timişoarei să fie luate în seamă, iar sediul noii direcţii regionale să fie în acest oraş. Oricum, nu cred că există nici un argument care să stea în picioare pentru ca acest sediu să fie la Deva şi nu la Timişoara.

Aproape jumătate din forţa acestei regiuni e reprezentată de Timişoara şi judeţul Timiş şi sper ca Guvernul să procedeze corect şi să nu greşească”, a spus şi edilul Timişoarei, totodată şi liderul PNL Timiş, care a ţinut să mai precizeze faptul că s-a exprimat doar pe baza unor zvonuri, „pentru că nu am primit nimic oficial în acest sens”.

Singurul care s-a abţinut în a arăta cu degetul o tabără sau alta a fost prefectul de Timiş, Eugen Dogariu. Acesta s-a folosit din plin de atribuţiile pe care le are şi nu a dorit să comenteze eventuala stabilire a sediului regional al Finanţelor la Deva. „Ca reprezentant al Guvernului în teritoriu încerc doar să mediez diferitele conflicte care pot să apară”, a spus Dogariu.

Protest „anti-naşu“

Reacţiile USL Timiş au venit după ce peste 300 de angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Timiş au întrerupt lucrul, ieri dimineaţă, pentru aproximativ trei ore. Aceştia au ieşit în faţa instituţiei cu pancarde care conţineau diverse mesaje la adresa guvernanţilor.

Principala ţintă a protestatarilor a fost, însă, Dan Radu Ruşanu, preşedintele nou-înfiinţatei Autoritate de Supraveghere Financiară (ASF). Acesta este atât naşul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Gelu Diaconu, cât şi al ministrului de Finanţe, Daniel Chiţoiu.

 

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă